Președintele Iohannis lansează în dezbatere publică raportul „Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România”

Raportul „Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România” este lansat în dezbatere publică, joi, 8 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Cotroceni.

Președintele României, Klaus Iohannis, este implicat activ în eforturile naționale și internaționale de combatere a schimbărilor climatice și de consolidare a politicilor publice care să facă posibilă tranziția climatică, se precizează într-un comunicat transmis de Asministrația Prezidențială.

Raportul a fost realizat de un grup de lucru înființat de președintele Iohannis în acest an, grup format din experți români din țară și din străinătate. Raportul prezintă provocările la adresa României în contextul schimbărilor climatice, precum și un set de măsuri pentru a răspunde eficient acestora. Raportul va fi dat publicității după conferința de joi.

„Studiile științifice și fenomenele meteo atipice care se manifestă din ce în ce mai des – valuri de căldură extremă, secetă istorică și incendii de vegetație în perioada recentă – indică accelerarea încălzirii globale cu implicații negative tangibile și incontestabile asupra țării noastre.

Abordarea adecvată a tranziției climatice are ca efecte atât asigurarea unui mediu sănătos și prevenirea unor fenomene meteo extreme și a unor dezastre naturale asociate, cât și accesul extins la energie nepoluantă, crearea de locuri de muncă și creșterea economică verde”, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, lansarea în dezbatere publică a Raportului pentru o perioadă de o lună de zile presupune centralizarea punctelor de vedere transmise în scris la adresa de e-mail [email protected], precum și o serie de întâlniri cu entități interesate de domeniul schimbărilor climatice, reprezentanți ai mediului academic și de cercetare, ai mediului de business și ai ONG-urilor. Opiniile și contribuțiile constructive ale celor care își doresc să se angajeze în dezbatere vor genera îmbunătățirea măsurilor propuse în Raportul „Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost