Protest de amploare la Dublin împotriva creșterii costului vieții. „Nu le pasă de oamenii de rând!”

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă, sâmbătă, la Dublin, pentru a protesta împotriva creșterii costului vieții, anunță Sunday World.

Oamenii au pornit în marș din Piața Parnell, la ora 14:30, traficul fiind oprit. „Prețurile cresc și noi la fel”, au scandat protestatarii în timpul marșului.

Manifestanţii s-a îndreptat spre strada O’Connell şi College Green şi s-a terminat în Piaţa Merrion, unde au fost pronunţate discursuri.

Preşedinta Sinn Fein, Mary-Lou McDonald, a condus o delegaţie a partidului la acest protest. Ea a acuzat guvernul irlandez că „nu ascultă oamenii de rând”, acuzaţie la care mulţimea a răspuns: „Nu le pasă!”, anunță AFP, citată de Agerpres.

McDonald a mai afirmat că „această criză a costului vieţii arată din nou inegalităţile uriaşe care există în Irlanda”. „Avem nevoie de mult mai mult decât o schimbare a Taoiseach (premierul n.r.). Avem nevoie de o schimbare de guvern. Avem nevoie de un guvern al poporului şi de un guvern pentru o schimbare reală„.

McDonald a cerut reducerea chiriilor şi interzicerea creşterii chiriei timp de cel puţin trei ani, o finanţare mai bună a serviciilor de îngrijire a sănătăţii şi pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi reducerea cu două treimi a costurilor pentru îngrijirea copiilor.

Richard Boyd Barrett din partea People Before Profit, Seamus Dooley din partea Irish Congress of Trade Unions, Beth O’Reilly, preşedinta Union of Students in Ireland, Imelda Brown pentru Irish Senior Citizens Parliament şi Sophia Mulvaney de la Access For All, s-au adresat de asemenea mulţimii.

Manifestaţia a fost organizată de coaliţia Cost Of Living, formată din 30 de organizaţii, inclusiv sindicate, organisme studenţeşti şi ale pensionarilor şi partide politice de opoziţie, care îndeamnă guvernul să adopte măsuri radicale împotriva crizei costului vieţii şi a locuinţelor.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost