Afacerea Pfizer. Compania scumpește vaccinul anti-covid până la 130 de dolari pe doză

Pfizer se aşteaptă să crească de aproximativ patru ori preţul vaccinului său pentru Covid-19, până la 130 de dolari pe doză, după expirarea programului actual de achiziţii al guvernului Statelor Unite, potrivit directorului general al Pfizer, Angela Lukin, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Analiştii de pe Wall Street se aşteptau la astfel de creşteri de preţ din cauza cererii slabe de vaccinuri pentru Covid, ceea ce înseamnă că producătorii de vaccinuri ar trebui să majoreze preţurile pentru a îndeplini previziunile privind veniturile pentru 2023 şi anii ulteriori.

Pfizer a spus că se aşteaptă ca piaţa pentru Covid-19 să fie de aproximativ dimensiunea pieţei vaccinurilor împotriva gripei, pe o bază anuală, pentru adulţi, dar că piaţa pediatrică va dura mai mult pentru a se construi, pe baza vaccinurilor date până acum.

Aproximativ 14,8 milioane de oameni din SUA au primit o injecţie de rapel în primele şase săptămâni de la lansarea noilor vaccinuri.

În primele şase săptămâni ale campaniei de revaccinare din 2021, peste 22 de milioane de oameni au primit a treia vaccinare, chiar dacă doar persoanele în vârstă şi imunodeprimate erau eligibile în acel moment.

Lukin a spus că nu se aşteaptă ca achiziţia vaccinurilor să fie transferată în sectorul privat până în primul trimestru al anului 2023 ”cel mai devreme”. Mutarea depinde de epuizarea ofertei contractate de guvern.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost