AUR a depus un proiect de lege pentru ANULAREA amenzilor date în pandemie și restituirea banilor

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege pentru anularea amenzilor date în pandemie și restituirea sumelor deja achitate de persoanele sancționate.

Pe măsură ce detaliile afacerii COVID19 încep să iasă la iveală, avem datoria să reparăm ceea ce se mai poate din răul produs de autorități în zilele negre ale pandemiei.

Ce prevede proiectul de lege inițiat de AUR:

Art. 1 – Amenzile contravenționale aplicate în temeiul Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează și se scad din evidențele organelor de executare.

Art. 2 – Sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând amenzi contravenționale aplicate în temeiul prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 se restituie la cererea contravenientului depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului de ministru prevăzut la art. 3.

Art. 3 – În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanțelor stabilește, prin ordin al ministrului, procedura de restituire de către organele fiscale locale a sumelor de bani prevăzute la art. 2.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost