Franța introduce eco-wattul. La sfârșitul fiecărui buletin meteo difuzat de televiziunea publică, oamenii află dacă a fost depășit consumul de energie electrică

Franța a luat noi măsuri pentru reducerea consumului de electricitate, la sfârșitul fiecărui buletin meteo difuzat de televiziunea publică fiind prezentat eco-wattul, un indicator prin care utilizatorii sunt avertizați dacă nivelul consumului de energie electrică depășește anumite limite, anunță ȘtiriTVR.ro.

Culorile folosite sunt cele standard, ușor de înțeles pentru toată lumea. Verde pentru un consum normal de electricitate, portocaliu pentru a-i pune în gardă pe consumatori că rețeaua electrică este solicitată și roșu pentru orele în care ar putea apărea pene de curent.

Toate aceste informații furnizate de RTE, rețeaua de transport de electricitate din Franța, sunt integrate în buletinul meteo prezentat de televiziunea publică.

Eco-wattul este un bun indicator în lunile de iarnă, mai ales pentru consumatorii industriali. Unele autorități locale au luat deja măsuri pentru scăderea consumului, de la reducerea programului de funcționare pentru scările rulante atunci când scade temperatura, cum se întâmplă la Rennes, în vestul Franței, sau la Nisa, unde iluminatul anumitor benzi de circulație este oprit când temperaturile sunt prea mari.

Gesturile colective de reducere a consumului prin utilizarea eco-wattului pot scădea cu 1 până la 5% consumul de electricitate, spun autoritățile.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost