Socialistul Luiz Inacio Lula da Silva a câștigat la limită alegerile și devine președinte al Braziliei. Biden i-a transmis deja felicitări

 Fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva a ieşit învingător în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Brazilia, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Lula a obţinut 50,83% din voturi, comparativ cu 49,17% cât a obţinut rivalul său, actualul preşedinte Jair Bolsonaro, după numărarea a 99,1% din voturi, un procent pe care Curtea Electorală Supremă l-a declarat ca fiind suficient pentru a „defini matematic” rezultatul scrutinului, conform Reuters.

Este cel mai strâns scor dintre doi finalişti în cursa pentru funcţia de preşedinte de la reinstaurarea democraţiei în Brazilia, după dictatura militară (1964-1985). De asemenea, Jair Bolsonaro este primul preşedinte care candidează pentru un al doilea mandat şi care nu este reales după 1985.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a felicitat duminică pe politicianul brazilian de stânga Luiz Inacio Lula da Silva pentru că a câștigat alegerile prezidențiale din țara sud-americană, care au provocat diviziuni, dar care au fost în cele din urmă „libere, corecte și credibile”, în fața actualului președinte Jair Bolsonaro, anunță știripe surse.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a felicitat duminică pe președintele ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, pentru victoria sa în alegerile „libere, corecte și credibile”, într-o declarație în care a adăugat că așteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării între cele două țări.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost