„Acea Europă în care credem”/ Conferință internațională organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”. Participă lideri de partide, eurodeputați și reprezentanți ai legislativelor naționale din Polonia, Italia, Portugalia, Serbia și România

Institutul de Studii Politice Conservatoare ”Mihai Eminescu” al partidului AUR organizează la Palatul Parlamentului, în perioada 12-13 noiembrie 2022, conferința internațională ”Acea Europă în care credem”, dedicată armonizării unei viziuni conservatoare asupra dezvoltării Europei.

Evenimentul va reuni lideri politici de prim rang și personalități publice din mai multe țări europene, a informat partidul AUR.

André Ventura este jurist, profesor universitar și fost comentator sportiv portughez. În 2019 a fondat partidul CHEGA, la conducerea căruia se află de atunci, în același an fiind ales deputat în Adunarea Republicii, singurul reprezentant al CHEGA în Parlamentul Republicii Portugheze. În urma alegerilor din ianuarie 2022, partidul a obținut 12 mandate în Legislativ. A candidat la președinția Republicii Portugheze la alegerile din 2021, situându-se pe locul al treilea cu 12% din voturi. Ventura se definește ca fiind „liberal la nivel economic, naționalist și conservator”.

Carlo Fidanza este deputat în Parlamentul European și șeful delegației Fratelli d’Italia în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). A fost ales în 2019, în circumscripția din nord-vestul Italiei. Este membru al Comisiei pentru Transport și Turism (TRAN) și membru supleant al Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului (IMCO). De asemenea, a fost ales co-președinte al Intergrupului parlamentar pentru libertatea religioasă (FORB).

În intervalul 2009-2019, a mai avut două mandate în Parlamentul European.

Leena Meri este avocat, are un master în drept și deține funcția de prim-vicepreședinte al „Partidului Finlandezilor”. Din 2019 este președintele Comisiei pentru afaceri juridice din Parlamentul finlandez. Ea activează în forul legislativ din 2015. Înainte de a fi aleasă ca membru, a lucrat intens în calitate de avocat.

Nicolas Bay este politician francez, vicepreședinte al Reconquête și membru al Parlamentului European. A ocupat funcția de secretar general al Frontului Național din 2014 până în 2017. A fost consilier regional pentru Normandia din ianuarie 2016, fiind anterior consilier municipal pentru Elbeuf din 2014 până în 2015.

Alături de cei menționați vor participa și alți oameni politici, personalități culturale, jurnaliști, precum și o seamă de voci publice relevante din întregul spectru european de orientare conservator-suveranistă.

Conferința va fi găzduită și prezidată de Claudiu Târziu – președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, liderul grupului AUR din Senat și președintele Institutului de Studii Politice Conservatoare ”Mihai Eminescu”.

Evenimentul va avea o primă secțiune sâmbătă, între orele 10:30 și 12:30. Cea de-a doua secțiune se va desfășura în intervalul orar 13:30 – 15:30, urmată de secțiunea a treia și concluzii între orele 16:30 și 18:00.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „„Acea Europă în care credem”/ Conferință internațională organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”. Participă lideri de partide, eurodeputați și reprezentanți ai legislativelor naționale din Polonia, Italia, Portugalia, Serbia și România”

Comentariile sunt închise.