Bulgarii preferă să plătească în numerar. Cardul, a doua opțiune

Numerarul continuă să fie opţiunea preferată de plată de către bulgari (67%), urmată de plăţile cu cardul (54%), conform unui sondaj internaţional privind atitudinile de plată a consumatorilor, comandat de EVO Payments International în ţările din Europa Centrală şi de Est, anunță Economica.ro.

Doar un sfert dintre respondenţii bulgari la sondaj au plătit ultima lor achiziţie dintr-un magazin cu telefonul mobil, ceasul inteligent sau alt dispozitiv. 34% au plătit în numerar la livrare pentru cea mai recentă achiziţie online.

38% dintre respondenţi au spus că principalul motiv pentru care aleg să plătească cash este absenţa unei opţiuni pentru o tranzacţie digitală la punctul de vânzare sau de servicii.

Magazinele care oferă opţiunea plăţilor digitale sunt percepute pozitiv de către consumatorii bulgari, deoarece 41% dintre respondenţi au afirmat că astfel de magazine sunt moderne, în timp ce 42% le-au descris ca fiind orientate către clienţi. 20% au spus că au fost nevoiţi să plece dintr-un magazin alimentar când au descoperit că nu oferă opţiunea de plată cu cardul.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost