Chișinău/ Agenția Rezerve Materiale a completat stocul de CĂRBUNE din rezervele de stat până la capacitate de 100% (VIDEO)

Republica Moldova a reușit să-și completeze stocul de cărbune din rezervele de stat până la capacitate de 100%.

Acesta reprezintă o premieră în istoria Agenției Rezerve Materiale (ARM), conform unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din Republica Moldova.

„Cărbunele din rezervele de stat va fi folosit pentru a interveni operativ în situaţiile de urgenţă, a acorda ajutor populației și a contribui la stabilitatea în sectoarele economiei naționale. La fel, menționăm că rezervele de cărbune a fost recepționat de către ARM al MAI, iar ulterior va fi eliberat către alte instituții sau întreprinderi în baza deciziilor Comisiei pentru Situaţii Excepţionale sau ale prim-ministrului”, se arată în comunicat.

În informarea de presă se precizează doar că „au fost identificate și suplinite resursele de stat”, fără să se menționeze proveniența cărbunelui, din import sau din producția Republicii Moldova. De asemenea, nu se anunță despre ce cantitate de cărbune este vorba.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost