EXCLUSIVITATE: Jurnalistul Mihai Șomănescu, de Ziua Națională a României: CRED că poporul român va ajunge la întâlnirea cu Hristos, de la sfârșitul veacurilor

Cu ocazia Zilei Naționale a României, pe care o sărbătorim la 1 Decembrie, ne-am propus să aflăm care sunt argumentele românilor care nu și-au pierdut nădejdea în dăinuirea României.

Am întrebat personalități marcante, scriitori, economiști, politicieni, jurnaliști și artiști, „De ce cred în România”.  Astăzi, răspunsul primit cu mare bucurie de la jurnalistul Mihai Șomănescu. Redacția Rost

Jurnalistul Mihai Șomănescu: De ce cred în România

Pentru mine, „România” înseamnă poporul român: nu o structură, nu un stat sau o instituție, nici măcar o idee. Poporul român este reprezentat de oamenii care trăiesc românește, vorbesc românește și cred românește.

Din acest punct de vedere cred că poporul român va ajunge la întâlnirea cu Hristos, de la sfârșitul veacurilor. Am ajuns la concluzia că românii au trecut prin toate greutățile pentru că au ales să trăiască creștinește, exemplificând celebrul sfat al părintelui Arsenie Papacioc: Pacea este mai bună decât dreptatea.

De-aceea, cred cu tărie că va exista mereu un grup – mai mare sau mic – de oameni care vor merge pe linia înaintașilor noștri, trăind românește. Suntem un popor străvechi, un adevărat popor al lui Dumnezeu – și nu o spun cu sensul de a ne aroga vreo superioritate sau exclusivitate – și cred că avem resurse infinite. Modul de viață românesc, care este cel firesc rânduit de Dumnezeu pe lumea aceasta, va rezista până la final, în ciuda tuturor atacurilor.

De-aceea, profit de ocazie pentru a-i îndemna pe toți să-și respecte moștenirea culturală, să păstreze amintirea înaintașilor și să le transmită mai departe celor tineri. Dacă vom face asta, vom trece peste toate greutățile și provocările, oricare-ar fi.

La mulți ani, frați români, fiți curajoși, oriunde v-ați afla!

Pe același subiect:

EXCLUSIVITATE. Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, declarație de dragoste, de Ziua Națională: CRED într-o Românie demnă și suverană!

EXCLUSIVITATE. Senator Rodica Boancă, de Ziua Națională: CRED în România așa cum cred seara la culcare că dimineața soarele va răsări iarăși, deși întunericul nopții nu îți dă mari speranțe

EXCLUSIVITATE. Senatorul Claudiu Târziu, de Ziua Națională: Cred în neamul românesc și în Dumnezeu. Crezul meu se numește românism și este luminat de Răsăritul cel de Sus!

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost