Italia/ Premierul Giorgia Meloni ANULEAZĂ obligativitatea vaccinării. Peste 15.000 de angajați din Sănătate, suspendați pentru că au refuzat să se vaccineze, revin la muncă

Obligativitatea vaccinării a fost anulată în Italia, printr-un decret semnat de premierul Giorgia Meloni, în urma acestei decizii fiind eliminate și sancțiunile impuse angajaților din domeniul Sănătății care au refuzat să se vaccineze, pierzând astfel dreptul la muncă.

Anunțul a fost făcut de Giorgia Meloni în cadrul unei conferințe de presă.

„Am promis că vom fi rapizi. Am aprobat un prim decret, foarte important. Există și o regulă care se referă la profesioniștii din domeniul sănătății. Expirarea obligației de vaccinare pentru aceștia, unică în Italia, a fost stabilită la 31 decembrie: am decis să anticipăm încetarea obligației de mâine (1 noiembrie), pentru că aceasta ne permite să eliberăm 4 mii de oameni care sunt opriți la muncă, într-o perioadă de deficit grav de personal. În schimb, confirmăm folosirea măștilor în spitale”, a anunțat Giorgia Meloni, conform fanpage.it, citată de Gazeta Românească.

Cum se schimbă măsurile privind Covid

Consiliul de Miniștri, reunit pentru prima dată pentru a lucra pe dosare politice și economice, a adoptat decretul care conține noile măsuri privind Justiția și Sănătatea.

Prima măsură asupra pandemiei se referă la anularea obligativității vaccinării pentru angajații din domeniul sănătății, cu abrogarea în consecință a sancțiunilor pentru cei care nu respectă obligația, începând din 1 noiembrie 2022.

Potrivit skynews.24, vor fi reintegrați în total 15.000 de angajați din sănătate (medici, asistenți, infirmieri, etc) care fuseseră suspendați deoarece nu s-au vaccinat.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost