Senatorul Claudiu Târziu (AUR), discurs ISTORIC în Palatul Parlamentului: Europa se află astăzi într-o fază de degenerare. Conservatorii sunt chemați să apere normalitatea. Conservatorii sunt anticorpii contra bolii numite neomarxism

Senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, a prezentat sâmbătă, în deschiderea conferinței „Acea Europă în care credem”, o radiografie privind starea de degenerare în care se află în prezent bătrânul continent.

Potrivit senatorului Claudiu Târziu, renașterea mișcării conservatoare în Europa se datorează puternicului instinct de conservare al popoarelor, iar conservatorii sunt chemați să apere normalitatea.

„Europa se află astăzi într-o fază de degenerare. Atât din punct de vedere fizic, cât mai ales moral. Decăderea ei are mai multe cauze, desigur, dar una singură este majoră: ideologia neomarxistă.

Această ideologie, născută în Europa secolului trecut, refugiată în Statele Unite ale Americii în preajma celui de-Al Doilea Război Mondial, dezvoltată în universitățile și instituțiile publice de acolo și exportată apoi, cu tot arsenalul său, în Europa, a ajuns astăzi la potențialul maxim.

Stânga mondială și globalistă acționează numai sub impulsurile gândirii neomarxiste.

Neomarxismul sau marxismul cultural stă și la temelia politicilor distructive emanate de la Bruxelles.

Neomarxismul are ca țintă demolarea „lumii vechi”, a lumii normale, bazate pe valori perene, așa cum o cunoaștem.

Iar pentru a-și doborî ținta, neomarxismul lovește în stâlpii ei de rezistență: familia, națiunea, credința religioasă și libertatea.

În acest efort de distrugere, neomarxismul se folosește cel mai adesea de minorități: etnice, culturale, rasiale, sexuale.

Nu de dragul acestora impune discriminarea lor pozitivă, ci din ură față de „lumea veche” – cu tradiția, moravurile și mentalitățile ei.

În arsenalul neomarxismului se numără: disoluția identității naționale, anularea suveranității statelor, ideologia de gen, arderea în efigie a eroilor și sfinților, invocarea unui egalitarism utopic pentru deschiderea de conflicte între diferite categorii sociale, inducerea unui sentiment de vinovăție europeanului majoritar, care este alb, creștin și heterosexual, tocmai pentru ceea ce este: alb, creștin și heterosexual.

Prin manipularea limbajului și prin dictarea unor interdicții a căror încălcare este pedepsită aspru, neomarxismul întoarce normalitatea pe dos și o condamnă ca fiind reacționară, rasistă, extremistă, discriminantă și, la limită, inumană.

În fapt, neomarxismul este extremist și inuman!

Pentru că:

  • Sub pretextul apărării libertății, neomarxismul aduce moartea: avort, eutanasie, eugenie. Practică o politică a morții!
  • Sub pretextul apărării vieții, neomarxismul este liberticid. Această pornire contra libertății a fost foarte vizibilă mai ales în anii de pretinsă luptă cu pandemia: 2020 și 2021.
  • Sub pretextul păstrării unui mediu curat, desființează industrii, sărăcește țări întregi, provoacă dezechilibre uriașe în economia mondială și primejduiește viețile a milioane de oameni.
  • Sub pretextul ajutorului umanitar, creează uriașe probleme sociale, dintre care unele devin cronice sau cu potențial exploziv – așa cum este cea dată de valurile de emigranți ilegali.
  • Sub pretextul protejării minorităților sexuale, pervertește și minimalizează ideea de familie și intervine brutal în ritualurile religioase, batjocorindu-le.

Pe scurt, în locul normalității – care este expresia unui mod de viață verificat în sute, ba chiar mii de ani –, totalitarismul neomarxist ne promite o „nouă normalitate”, care prefigurează, nu-i așa?, o „lume nouă”.

O „nouă normalitate” în care persoana este deposedată de specificul său și de libertate și devine un simplu număr într-o mulțime fără orizont și:

  • fără nici un Dumnezeu deasupra capului
  • fără nici o familie în jurul său
  • fără nici o datorie față de strămoși și față de generațiile care vor urma
  • fără nici un respect pentru instituțiile care ne guvernau până mai ieri viața: Școala, Biserica, Armata.

O „nouă normalitate” în care sentimentul dominant este frica:

  • Teama de sancțiunile aplicate pentru „incorectitudine politică” – adică pentru încălcarea dictatelor ideologice.
  • Teama de excludere din rândul celor dezirabili.
  • Teama de moarte socială sau fizică.

O „nouă normalitate” în care este interzisă orice opoziție față de cei care dețin puterea.

Neomarxismul vizează instalarea unei dictaturi pe bătrânul continent. O dictatură botezată viclean „noua normalitate”.

Conservatorii sunt cei mai conștienți de pericolul neomarxismului, care amenință și Europa, prin insinuarea în conducerea unor state și la vârful Uniunii Europene.

Pentru că doar conservatorii nu au abandonat valorile străvechi ale popoarelor lor și nu au pierdut contactul cu realitatea obiectivă.

Ei sunt chemați astăzi să apere normalitatea și, acolo unde este cazul, să o restaureze.

Noi, conservatorii europeni, suntem anticorpii contra bolii numite neomarxism.

Iar renașterea mișcării conservatoare în Europa se datorează puternicului instinct de conservare al popoarelor.

O revoluție conservatoare, în sensul întoarcerii la normalitate, a început de mai mulți ani în Polonia, Ungaria și în alte state europene.

De curând, această revoluție conservatoare a obținut victorii istorice și în Italia și Suedia.

Fără îndoială, în 2024, ea va învinge și în România.

Prin colaborarea noastră, a conservatorilor europeni, putem învinge în toată Europa.

Iată de ce este foarte important să ne cunoaștem, să dezbatem, să ne armonizăm viziunile – căci, așa cum se știe, conservatorismul are principii generale, dar și specific național –, să ne fixăm obiective comune și să le urmărim printr-un plan de acțiuni.

Întâlnirea noastră de azi este un pas mai departe pe acest drum. Și vă mulțumesc cu inima pentru că ați făcut-o posibilă prin prezența dumneavoastră.

Dumnezeu să ne ajute!”

Pe același subiect:

„Acea Europă în care credem”/ Conferință internațională organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”. Participă lideri de partide, eurodeputați și reprezentanți ai legislativelor naționale din Polonia, Italia, Portugalia, Serbia și România

Conferință eveniment la București. Lideri conservatori din mai multe state europene discută despre viitorul UE. Sorin Lavric: Europa va fi a statelor suverane sau nu va fi deloc!

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost