Dicționarul de limbă engleză Cambridge Dictionary a schimbat definiția cuvintelor „femeie” și „bărbat”

Pe vremuri dicționarele erau chestii serioase. Dacă aveai îndoieli despre un anumit cuvânt, căutai cuvântul respectiv într-un dicționar și te lămureai. Nu mai e cazul. Unele dicționare au devenit arme în slujba neomarxismului.

Un astfel de dicționar este dicționarul de limbă engleză Cambridge Dictionary, care avea un anumit prestigiu până acum. Între timp l-au pierdut, după ce au decis să schimbe definițiile pentru cuvintele bărbat și femeie.

Mai nou, conform Cambridge Dictionary, bărbatul este „un adult care trăiește și se identifică ca bărbat, chiar dacă  a avut un sex diferit la naștere”. Similar, femeia este „un adult care trăiește și se identifică ca femeie, chiar dacă a avut un sex diferit la naștere”.

Ăștia s-au decis să schimbe legile firii, să ignore biologia și să dea apă la moară unor indivizi care ar avea mare nevoie de tratamente psihiatrice. Pentru că un bărbat poate să susțină cât vrea el că este femeie, realitatea îl contrazice. La fel și în cazul unei femei, oricât ar susține că este bărbat, realitatea o contrazice.

Interesant este că același dicționar Cambridge, dar de spaniolă, definește femeia ca fiind o „persoană de sex feminin”, iar bărbatul ca fiind un „adult de sex masculin”.

Oare ce urmează? Să redefinească și cuvintele „câine” sau „pisică”, de exemplu? Se știe că există destule persoane care se identifică a fi animale și au pretenția de a fi luate în serios.

Astea sunt clar afecțiuni psihiatrice și ar trebui tratate ca atare, toți cei care suferă de asemenea boli ar trebui tratați în spitale de specialitate, nicidecum încurajați.

Dar iată că realitatea este alta. Am ajuns să trăim într-o lume în care anormalul a devenit normal.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Dicționarul de limbă engleză Cambridge Dictionary a schimbat definiția cuvintelor „femeie” și „bărbat””

Comentariile sunt închise.