Casa Albă, luminată în culorile LGBT. Președintele Biden a promulgat o lege privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex

Preşedintele Joe Biden, un vechi susţinător al căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, a semnat marţi la Casa Albă, în faţa a mii de invitaţi şi într-o atmosferă festivă, o lege care protejează uniunea persoanelor de acelaşi sex în Statele Unite, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

În timp ce preşedintele Biden s-a aşezat apoi să semneze lege, a început să răsune hit-ul lui Lady Gaga, „Born this way”, iar Casa Albă s-a luminat în culorile curcubeului.

La ceremonia cu pronunţat caracter festiv şi-au făcut apariţia Cindy Lauper, care a cântat „True Colors”, şi două lesbiene, Gina şi Heidi Nortonsmith, care au depus mărturie pentru lupta de pionierat în instanţă pe care au dus-o pentru ca uniunea şi familia lor să fie recunoscute.

Legea adoptată marţi abrogă legile anterioare care defineau căsătoria ca o uniune între un bărbat şi o femeie şi interzice ofiţerilor de stare civilă, indiferent de stat, să discrimineze cuplurile „din cauza sexului, rasei, etniei sau originii acestora”.

Legea a fost adoptată în Congres de toţi aleşii democraţi şi de 39 de republicani, în timp ce 169 de membri ai Partidului Republican s-au opus.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost