Universitatea Transilvania își închide TOATE conturile de la băncile austriece

Rectorul Universităţii Transilvania Braşov, Vasile Abrudan, a decis închiderea conturilor instituţiei de învăţământ la băncile austriece din România, se arată într-un comunicat remis, marţi, de conducerea UniTBv.

De asemenea, Vasile Abrudan a hotărât că autovehiculele instituției pot fi alimentate de la benzinăriile aflate în proprietatea companiilor din Austria numai dacă acestea au capital austriac redus, informează ȘtirileProtv.

Mai mult, printre primele măsuri luate de rectorul Universităţii Transilvania din Braşov în urma blocării de către Austria a intrării României în spaţiul Schengen se numără achiziţionarea de către UniTBv a serviciilor de transport aerian pentru angajaţii şi studenţii universităţii de la alte companii aeriene decât cele austriece, în condiţiile în care există alte opţiuni conforme cu legislaţia în vigoare.

Totodată, o altă măsură este suspendarea întâlnirilor/discuţiilor conducerii UniTBv cu reprezentanţi ai autorităţilor şi firmelor din Austria, „până în momentul în care autorităţile acestui stat vor adopta o decizie corectă, obiectivă şi în conformitate cu valorile democratice europene în privinţa intrării României în spaţiul Schengen”.

Pe de altă parte, UniTBv va continua colaborările cu instituţiile de învăţământ şi cercetare din Austria, „în spiritul colegialităţii, al respectului reciproc, al promovării valorilor democratice şi al libertăţii academice”, a menţionat sursa citată.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost