Să nu ne ferim de cuvinte! Sau de ce sîntem de dreapta și conservatori

Mulți se tem de cuvinte. Un om întreg însă folosește cuvinte care exprimă realități, fără teama că va fi greșit înțeles.

”Corectitudinea politică”, un instrument al neomarxismului, este în primul rînd o manipulare de limbaj, te obligă să folosești cuvinte care ascund realități, sub amenințarea cu sancțiuni aspre.

De aceea, lupta împotriva neomarxismului începe prin a spune lucrurilor pe nume.

În acest context, un om de dreapta, conservator, nu va căuta alte cuvinte pentru a exprima ce este, ci va uza de acelea care îl definesc.

A spune că sîntem patrioți, în loc de oameni de dreapta sau conservatori, ar fi o concesie făcută adversarilor noștri ireductibili și reflexul unei frici iraționale. Pentru că patriotismul este doar una dintre valorile Dreptei și ale conservatorismului. Deci a ne defini doar ca patrioți este inexact și prea puțin.

În plus, este un pas înapoi în fața adversarilor politici, care manipulează limbajul, denaturînd adevărul, și care ne vor confuzi doctrinar. Și, de asemenea, o primejdie, aceea de a fi asociați cu partide care nu sînt de dreapta, ci de stînga, dar se pretind patriotice.

Unii se feresc să se afirme de dreapta, pentru a nu fi considerați extremiști sau pentru a nu fi asimilați cu alții care se pretind de dreapta și au făcut rău poporului. Or numai dușmanii Dreptei vor spune despre un om de dreapta că este extremist și numai ignoranții, decerebrații sau ticăloșii vor asimila un autentic om de dreapta cu un farsor care se pretinde de dreapta.

AUR este un partid de dreapta, un partid conservator. Dovadă stau:

documentele programatice (statut, program politic, alte acte care conțin elemente de doctrină), precum și cursurile Academiei Politice ”Gabriel Constantinescu” a partidului, pe care o conduc;

– demersurile făcute pentru afilierea la alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, relațiile dezvoltate cu alte partide conservatoare din Europa, precum și înființarea Institutului de Studii Politice Conservatoare ”Mihai Eminescu”, al cărui președinte sînt;

faptele noastre de la fondare pînă azi, prin care demonstrăm atașamentul față de valorile conservatoare asumate; iar aici sînt multe exemple de dat, de la apărarea libertății la cultivarea credinței creștine și de la demersurile pentru susținerea familiei pînă la bătăliile purtate pentru resursele natural ale românilor și pentru păstrarea suveranității naționale.

Ar mai fi de spus că AUR a fost gîndit de la bun început ca un partid de dreapta, conservator, pentru că liderii lui veneau din zona de dreapta și conservatoare a societății civile, unde luptaseră ani în șir pentru aceleași valori și aspirații pe care le nutrește și le urmărește azi formațiunea politică (familie, viață, libertate, patriotism, naționalism, reîntregire națională, interes național etc).

Noi nu ne-am ales o nișă în piața politică și nu am spus ce trebuia pentru a ocupa acea nișă, așa cum au făcut atîtea alte partide.

Cu mult înainte de a fonda AUR, noi am avut un crez politic pe care ni l-am exprimat prin mijloace civice, același crez pe care azi îl slujim cu mijloacele unui partid politic.

Cei care nu știu ce înseamnă dreapta și conservatorismul vor putea să se lămurească urmărind acțiunile noastre. Prin ceea ce facem dăm conținut noțiunilor de dreapta și conservatorism. Și nu vom putea fi confundați cu alte partide care se declară de dreapta și conservatoare, dar sînt, prin faptele lor, împotriva valorilor de dreapta și conservatoare.

Deci nu avem a ne teme că vom fi greșit înțeleși. Să afirmăm răspicat că sîntem de dreapta, că sîntem conservatori și să fim mîndri de asta! Și toată lumea va înțelege într-un final că a fi de dreapta și conservator înseamnă a fi de partea românilor.

AUR este singurul partid de partea românilor.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Să nu ne ferim de cuvinte! Sau de ce sîntem de dreapta și conservatori”

  1. Da, sunt de acord cu acest apel! Este necesară această translație privind ierarhia religioasă pentru a se elimina orice suspiiciune de spionaj, în favoarea Federației Ruse, asupra bisericii ortodoxe române din Ukraina

Comentariile sunt închise.