Deodată s-a umplut presa mainstream de „putiniști”

Până în urmă cu aproximativ o săptămână cei care se informează din sursele media corporatiste, aceleași care au mințit și dezinformat la greu în perioada plandemiei de gripă chinezească, aveau impresia că contraofensiva militară ucraineană merge strună și că armata ucraineană înregistrează victorii după victorii.

Și de ce nu ar fi crezut dacă erau bombardați zilnic cu știri despre ajutoarele militare în valoare de miliarde de dolari trimise Ucrainei de țările NATO, despre antrenarea și pregătirea pentru luptă a zeci de mii de ucrainei în taberele de antrenament NATO, despre cum sancțiunile economice occidentale împing economia rusă în prăpastie, despre cum viața lui Putin e în pericol ba din cauza bolilor, ba din cauza complotiștiștilor care i-au pus gând rău etc. Cei ce îndrăzneau să informeze corect erau imediat etichetați a fi „putiniști”.

Dar iată că lucrurile încep să se schimbe. De câteva zile au început să apară „putiniști” și în presa mainstream. Doar în cotidianul Libertatea de ieri găsim două materiale care prezintă realitatea de pe front așa cum este:

Primul material e o traducere a unui articol din cotidianul american Washington Post intitulat Dezamăgirea se instalează în rândul ucrainenilor, la două luni de la lansarea contraofensivei: „Îi iau pe toți și îi trimit în prima linie fără pregătire”. Doar nu credeați că i-a lovit curajul pe ziariștii noștri? Au văzut că la Washington a început să se schimbe direcția din care bate vântul așa că și-au făcut curaj și ai noștri.

Iată doar un fragment din articol:

„Ruslan Proektor, în vârstă de 52 de ani, și-a pierdut piciorul în această vară când a călcat pe o mină în luptele din est. A fost rănit din nou când soldatul care încerca să îl transporte a călcat pe o alta. Acum, că se recuperează la Kiev, soția sa, Anna Oliinyk, în vârstă de 47 de ani, a declarat că își dorește ca și „contraofensiva să fie mai activă”.

„Avem toți acești bărbați care se întorc de pe linia frontului fără membre”, spune femeia, uitându-se la soțul ei, care se află într-un scaun cu rotile. „Vreau ca prețul pe care l-au plătit să fie rezonabil. Altfel, este pur și simplu inutil prin ce au trecut.”

Dacă ar avea de ales acum, a spus Proektor, nu s-ar mai înrola. „Îi iau pe toți și îi trimit în prima linie fără o pregătire adecvată. Nu vreau să fiu în compania unor oameni nemotivați”, a explicat soldatul.

Alții ca el sunt în principal furioși pe Rusia, dar nu se tem să critice Ucraina.

Săptămâna trecută, președintele Volodimir Zelenski a recunoscut că un audit guvernamental al centrelor de recrutare a descoperit practici „revoltătoare” în rândul funcționarilor corupți. Un soldat care poartă indicativul „pozitiv” și care se recuperează la un spital din Kiev după ce a suferit contuzii în Herson și Bahmut este de părere că cei care care profită de pe urma războiului „ar trebui trimiși în linia întâi”.”

Al doilea material este un interviu cu „un consilier al oficialilor ucraineni, aflat în Donbas, care recunoaște că, militar, „Rusia este superioară Ucrainei” și explică situația necosmetizată de pe front„.

Implicit, cei de la Libertatea recunosc că până acum prezentau situația cosmetizată de pe front. Și nu e vorba doar despre cei de la Libertatea. Toată presa controlată a făcut același lucru. Exact cum au făcut și pe perioada plandemiei când au mințit și dezinformat la greu la ordinul acelorași autorități de la Bruxelles și Washington.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Deodată s-a umplut presa mainstream de „putiniști””

  1. Apoi , dupa ” Sumitul NATO ” , cand s-a vazut ca Erodokan , este ” beneficiarul ” conflictului din Ukraina , cu ” noile realizari privind ” controlul conflictului cerealelor si intrarea in E.C a Turciei , pe baza ” santajului NATO ” , numai prost sa fii sa nu intelegi ca ” UKRAINA ” este o ” masa de scrificiu ” privind alte interese majore in zona . Rusia ca intotdeauna , ( cum a fost si in al doilea razboi mondial ) la final castiga mai mult decat a avut inainte . RESTUL ESTE PROPAGANDA DE MOMENT .

Comentariile sunt închise.