Parlament: Şedinţă comună pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind măsurile fiscal-bugetare. Claudiu Târziu (AUR): Acest pachet legislativ îngroapă economia națională!

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marţi, de la ora 18,00, în şedinţă comună pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

Decizia a fost luată de Birourile Permanente reunite, notează Agerpres.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului au stabilit şi ca senatorii şi deputaţii să poată depune până la ora 13,00 amendamente la proiectul adoptat de Executiv.

Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Acest pachet legislativ îngroapă economia națională!

Senatorul Claudiu Târziu a anunțat, luni seară, că trebuie depusă o moțiune de cenzură, astfel încât acest pachet legislativ, care îngroapă economia națională, să nu intre în vigoare.

„Mîine (marți-n.red), guvernul își va angaja răspunderea în Parlament pe pachetul legislativ care îngroapă economia națională. Pînă vineri trebuie depusă o moțiune de cenzură, dacă vrem să oprim prăbușirea.

Dacă se depune, luni, sau marți poate avea loc un vot pe moțiune, care va duce la demiterea guvernului condus sau nu, în funcție de voturile majorității. Dacă nu se va putea depune, legile intră în vigoare și desăvîrșesc dezastrul.

AUR nu are destule semnături pentru a depune singur o moțiune (117 minim necesare). USR singur, de asemenea, nu are numărul de semnături. AUR se oferă să dea semnăturile pe moțiunea USR, pentru că USR nu vrea să semneze moțiunea AUR.

Dacă USR nu acceptă această ofertă, va ajuta guvernul Ciolacu să supraviețuiască și va contribui indirect la catastrofa economică. Coaliția PSD-PNL-UDMR-USR funcționează?”, a transmis, miercuri, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, potrivit Agerpres.

„În scurt timp, proiectul va fi trimis către Parlament pentru formularea de amendamente, în termenul care va fi stabilit în şedinţa comună a Birourilor permanente de la Senat şi Camera Deputaţilor. Ulterior, în cadrul unei noi şedinţe de Guvern, vor fi dezbătute şi încorporate amendamentele acceptate, urmând ca Guvernul să îşi asume răspunderea în Parlament pe acest proiect în şedinţă comună a celor două Camere, potrivit reglementărilor constituţionale”, a precizat, luni, Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria.

Faţă de forma lansată în consultare publică de către Ministerul Finanţelor au fost adoptate o serie de modificări la proiectul de lege. Acestea vizează acordarea bonurilor de masă, TVA pentru bilete la spectacole şi evenimente sportive, precum şi calculul impozitului pentru companiile multinaţionale.

Pentru instituţiile de cultură cu mai puţin de 50 de angajaţi, oportunitatea de comasare va reveni autorităţilor locale. A fost eliminat, de asemenea, pragul de 2,5% din bugetul autorităţilor locale cu care acestea pot finanţa evenimente culturale, sportive sau recreative. Pragul de 2,5% vizează însă fondurile colectate în nume propriu la nivelul acestor autorităţi locale, a indicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Totodată, s-a decis că reglementarea salariului minim în construcţii şi agricultură se va face prin ordonanţă de urgenţă separată, astfel încât salariile să poată creşte „cât mai repede cu putinţă”, a explicat Mihai Constantin.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost