Primarul orașului Sfântu Gheorghe strânge semnături pentru steagul orașului, anulat de Justiție și fără niciun însemn românesc

Primarul orașului Sfântul Gheorghe, Antal Árpád, a demarat o campanie de strângere de semnături pentru steagul orașului.

Astfel, de luni, 25 septembrie, municipalitatea amplasează standuri în mai multe locuri din Sfântu Gheorghe și solicită locuitorilor să semneze inițiativa. Semnăturile vor fi colectate la standuri timp de două săptămâni, după care va fi creată o platformă online pentru susținerea cauzei.

Campania a fost lansată în contexul în care Curtea Supremă a anulat, în luna februarie, Hotărârea emisă de Guvernul Cîțu privind adoptarea steagului municipiului Sfântu Gheorghe.

La momentul respectiv, deputatul AUR, Dan Tanasă, a salutat decizia Instanței.

„Astăzi adevărul a biruit! Verdictul este definitiv și irevocabil: steagul secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe a fost anulat. Instanțele de judecată au dat dreptate definitiv Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) pe care o conduc”, a anunțat atunci, pe Facebook, Dan Tanasă.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marți, 21 februarie a.c., recursul Guvernului României şi al Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Sfântu Gheorghe împotriva sentinței Curții de Apel Brașov care a anulat în primă instanță hotărârea de guvern prin care a fost adoptat steagul secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe.

Curtea de Apel Brașov a admis în parte, în aprilie 2022, acțiunea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş și a anulat H.G. nr. 711/2021 privind aprobarea modelului steagului municipiului Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost