Burse de MERIT pentru elevi cu media generală 1,59 sau 1,97! Claudiu Târziu: Vedem roadele reformei din Educație

Acordarea burselor de merit pentru primii 30% dintre elevii unei clase, fără limită de medie, așa cum prevede noua lege a Educației, a dus la situații haluciante, în care elevi cu medii generale de 1,59 sau 1,97 primesc burse de merit.

De exemplu, 1,59 este cea mai mică medie din județul Sibiu pentru care se acordă bursa de merit, în total fiind alte trei medii sub 5 recompensate cu bursă de merit, după cum a semnalat Turnul Sfatului.

Un caz similar se întâlnește și în Prahova, unde un elev de la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești primește bursă de merit cu media 1,97, potrivit Observator de Prahova.

Claudiu Târziu, președinte CNC AUR, a caracterizat această situație ca fiind cauzată de reformele din Educație girate de președintele Iohannis.

„Vedem roadele reformei din Educație, „România educată” girată de domnul președinte Iohannis, printre care se numără și acordarea de burse de merit unor elevi care nu au niciun merit. Un elev cu media 1.97 de la Liceul Agricol Bârcănești din Prahova primește o bursă de merit lunară de 450 de lei, pentru că acum se acordă bursa în sistem paușal, nu pe merit. Asta este reforma, asta este guvernarea”, a spus, marți, în cadrul unei conferințe de presă, Claudiu Târziu.

Noile criterii de acordare a burselor din legea educației permit ca elevi cu medii de 5 să ia bursă de merit, dacă se încadrează în primii 30% din punct de vedere al mediei, iar în cazul celor de clasa a IX-a, media poate scădea sub 5 pentru că se ia în calcul media de la Evaluarea Națională.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Burse de MERIT pentru elevi cu media generală 1,59 sau 1,97! Claudiu Târziu: Vedem roadele reformei din Educație”

  1. Cine a gandit si promulgat asemenea lege a educației sunt handicapati mintal? Astia trebuie trimisi sa mature pe strada.

Comentariile sunt închise.