Lansare de carte. „Pentru o medicină creștină- In honorem Pavel Chirilă, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani”

Duminică, 8 octombrie, ora 16:00, la Fundația „Sfânta Irina” din Voluntari, Ilfov, are loc lansarea volumului „Pentru o medicină creștină – In honorem Pavel Chirilă, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani”, a anunțat, sâmbătă, Librăria Sophia.

Volumul este coordonat de Ion-Marian Croitoru și Sebastian Moldovan.

„Doctorul Pavel Chirilă a insistat mereu asupra dimensiunii creștine a actului medical: Cercetarea bolnavului se face cu rugăciune, sfială, îngrijorare, respect, solicitudine maximă, uimire duhovnicească”.

Întotdeauna a dat mărturie că există o strânsă legătură între vindecarea trupească și cea sufletească, având convingerea că „actul medical este un act eclezial, căci în bolnav suferă Hristos, în doctorlucrează Hristos”. Faptul că a avut o preocupare permanentă pentru persoanele cu boli incurabile, mai ales în fază terminală, ni-l arată pe doctorul Pavel Chirilă având un caracter puternic, un suflet de o mare generozitate și, nu în ultimul rând, un creștin conștient că nu se poate trăi duhovnicește dacă nu ai mereu „gândul la moarte”, spune ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost