Premierul Marcel Ciolacu: Am un „gentlemen’s agreement” cu conducerea Coca-Cola România, ca toată supraimpozitarea să se întoarcă către companie sub formă de AJUTOR DE STAT

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, miercuri, fabrica Coca-Cola din Ploiești, cu ocazia inaugurării unei noi linii de producție, eveniment la care a fost prezent și ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec.

„Am decis să vin astăzi aici și pentru că vreau să arăt susținerea Guvernului pe care îl reprezint pentru marii investitori din țară, iar Coca-Cola România este unul dintre cele mai bune exemple. Anul trecut ați avut investiții de peste 145 de milioane de lei, iar anul acesta v-ați propus proiecte de peste 200 de milioane de lei. Sunteți și o dovadă clară că economia României oferă oportunități majore de dezvoltare a unui investitor privat corect și serios. Anul trecut, la afaceri de peste 3,3 miliarde de lei, Coca-Cola România a avut un profit care a depășit 10% cifra de afaceri.

Asta înseamnă să faci business cu adevărat. De aceea, profit de acest prilej, să transmit încă o dată un mesaj clar: decizia de a impozita cu minimum 1% din cifra de afaceri companiile cu un business de peste 50 de milioane de euro nu este împotriva unui investitor important, mai ales că toate cheltuielile cu investițiile și amortizarea acestora sunt scoase din calculul legat de impozitare. Este o hotărâre bazată pe echitate fiscală și pe solidaritate economico-socială și veți vedea, în perioada următoare mai multe companii private străine care vin să investească în continuare în România”, a declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, premierul României a făcut o declarație cel puțin surprinzătoare în legătură cu o înțelege pe care o are cu conducerea Coca-Cola.

„Începând de astăzi, am un `gentlemen’s agreement’ cu conducerea Coca-Cola România, că toată această supraimpozitare se va întoarce către companie sub formă de ajutor de stat în noile proiecte de dezvoltare”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost