Premierul Viktor Orban: Să-i mulţumim lui Dumnezeu că ne-am păstrat luciditatea minţii şi am ținut departe de Ungaria ameninţarea teroristă care însoţeşte inevitabil migraţia

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut, vineri, la postul public de radio Kossuth, o serie de declarații privind conflictul din Israel, menționând că un război arabo-israelian ar zgudui politica mondială, notează R3Media.

Viktor Orban a subliniat că dacă cineva este atacat de terorişti, este îndreptăţit pentru a lua măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, cetăţenii ţării să nu mai fie victime ale atacurilor teroriste, potrivit MTI.

Prim-ministrul a apreciat că, după ce, în perioada crizei migraţioniste, mase mari au fost lăsate să intre în ţările vest-europene fără niciun control, printre acestea se află acum şi agenţi ai Hamas, ceea ce reprezintă un risc direct şi grav pentru toate ţările Europei de Vest.

„Să-i mulţumim lui Dumnezeu că în 2015 ne-am păstrat luciditatea minţii şi a inimii şi am construit atât gardul de frontieră, cât şi barierele legale pentru a ţine departe de Ungaria ameninţarea teroristă care însoţeşte inevitabil migraţia”, a spus Viktor Orban.

Pe de altă parte, Viktor Orban a declarat că conflictul trebuie să fie ţinut sub control. În opinia sa, un război arabo-israelian ar destabiliza regiunea şi ar zgudui politica mondială într-o asemenea măsură încât undele de şoc ar putea fi resimţite chiar şi în Ungaria.

Sarcina diplomaţiei maghiare, a concluzionat epremierul Viktor Orban, este de a duce o politică de descaladare, recunoscând în acelaşi timp dreptul Israelului de a se apăra, pentru a preveni izbucnirea unui război între state.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost