Românii din afara granițelor țării, uitați de instituțiile statului. Claudiu Târziu: Nu există preocupare pentru 11 milioane de români, pentru că nu există viziune și nici nu se slujește INTERESUL NAȚIONAL

Românii care trăiesc în afara granițelor țării, peste 11 milioane de cetățeni și etnici români, au fost uitați de instituțiile de forță din România, a atras atenția, miercuri, într-o conferință de presă, senatorul AUR, Claudiu Târziu.

„La Comisia de apărare din Senat, din care fac parte, a fost prezentat raportul CSAT pe anul trecut. Din acest raport, lipsește cu desăvârșire orice preocupare pentru cei 11 milioane de români din afara granițelor României, dintre care 8 milioane sunt cetățeni români, restul sunt etnici români fără cetățenie din comunitățile istorice românești din jurul granițelor.

Nu există niciun fel de preocupare a instituțiilor de forță pentru acești români, pentru că nu există viziune, pentru că nu există profesionalism, pentru că nu se slujește interesul național. Alte state procedează altfel cu etnicii lor din afara granițelor.

AUR, când va fi la guvernare, și va fi din 2024, se va preocupa în mod deosebit de acești 11 milioane de români din afara granițelor, iar instituțiile de apărare, de ordine publică și toate celelalte care sunt implicate în slujirea interesului comun al românilor, se vor ocupa și de românii din afara granițelor”, a spus, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost