Tragedie de proporții la Veneția! Cel puțin 21 de oameni au murit în urma unui accident în care a fost implicat un autobuz cu dublă alimentare, electrică și cu metan/ O scenă APOCALIPTICĂ

Cel puțin 21 de persoane au murit și alte 18 au fost grav rănite în urma unui accident care a avut loc lângă Veneția și în care a fost implicat un autobuz electric, care s-a prăbușit de pe un pod, de la zece metri înălțime, au anunțat, marți seara,  agențiile de presă internaționale.

Potrivit primelor date transmise de la fața locului, autobuzul transporta mai mulți cetățeni de diferite naționalități.

„A existat un zvon că autobuzul a luat foc, dar a fost doar un început de incendiu care a fost imediat stins. A fost un autobuz electric care s-a prăbuşit de la 10 metri şi nu cred că a lovit cablurile de înaltă tensiune, ci s-a prăbuşit pe drumul de legătură Carbonifera, care se conectează direct la sistemul de autostrăzi din Veneto”, a fost declarat consilierul pentru drumuri al municipalităţii din Veneţia, Renato Boraso, pentru Sky Tg24, notează News.ro.

Potrivit sursei citate, autobuzul avea, de fapt, o dublă alimentare, electrică şi cu metan.

Dinamica accidentului nu a fost încă stabilită: autobuzul a ieşit de pe carosabil pe pasajul suprateran Vempa, a rupt parapetul de protecţie şi a plonajt în gol în apropierea căii ferate, după un zbor de aproximativ treizeci de metri.

Vehiculul alimentat cu metan ar fi luat foc după ce a atins cablurile electrice. Cel puţin 40 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

„O scenă apocaliptică. Nu există informaţii precise în acest moment, dar salvatorii presupun un număr foarte mare de morţi. Se vorbeşte de vreo douăzeci de morţi. (…) Ne aflăm în mijlocul acestei tragedii teribile, am numărat deja 20 de morţi, dar îmi imaginez că va fi un bilanţ care va creşte. Ne aflăm sub pasarela de la Marghera”, a declarat primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro.

MAE: Până în prezent nu sunt informaţii că ar fi români printre victimele accidentului din Veneţia

Până în prezent nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia, a declarat, pentru Agerpres, marți seara, purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

MAE a menţionat că reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost