„Indicele Plăților Digitale”: Românii preferă PLĂȚILE ÎN NUMERAR (raport)

Românii preferă plățile în numerar, fiind nevoie de educație financiară pentru adoptarea plăților digitale, potrivit unui raport dat, luni, publicității.

Raportul „Indicele Plăților Digitale” a fost realizat de Mastercard, în 2022, în patru piețe: Austria, Croația, România și Ungaria. Potrivit acestuia dezvoltarea plăților digitale în România a obținut un scor de 56 din 100 de puncte.

Raportul este destul de tehnic, cert este că cel mai mic punctaj, de 44 din 100 de puncte, a fost obținut la sub-indicele Utilizare. Sub-indicele Utilizare indică gradul de adoptare a plăților digitale și poziția acestora față de numerar.

Mastercard: Rezultatul indică faptul că disponibilitatea soluțiilor de plată digitale nu se reflectă, neapărat și imediat, în ritmul de adopție. Ca atare, este nevoie, în continuare, de inițiative de educație financiară și de crearea unui cadru de interacțiune pentru ca utilizatorii să se familiarizeze cu metodele de plată digitale disponibile și să le adopte în cotidian.

În ceea ce privește posibilitatea plăților digitale, sub-indicele Infrastructură a înregistrat un scor de 70 de puncta din 100.

Mastercard: Este de așteptat ca infrastructura de plăți să se dezvolte în același timp cu creșterea proporției populației bancarizate și cu introducerea de noi soluții de plată, precum plata prin coduri QR, dar și ca urmare a implementării strategiilor şi a politicilor publice în domeniul transformării digitale.

Poziția României față de alte țări din regiune

Raportul a fost realizat în 2022 în patru piețe: Austria, Croația, România și Ungaria. Scorurile generale obținute la nivelul țărilor analizate în 2022 variază între 56 și 64 de puncte pe o scară de la 1 la 100, înregistrând o medie de 61 de puncte. Cu 56 de puncte, România se situează după Croația (64 de puncte), Austria (62 de puncte) și Ungaria (61 de puncte).

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „„Indicele Plăților Digitale”: Românii preferă PLĂȚILE ÎN NUMERAR (raport)”

  1. Nu este vorba de educație financiară pentru adoptarea plăților digitale ci de de faptul ca eu vreau sa platesc cum doresc eu, nu sa fiu conditionat de toti ejaculatii.

Comentariile sunt închise.