Cenzura ia avânt! Controlul CNA se extinde pe rețelele de socializare. Mircea Toma: „Datoria” de a reclama este la public Dacă regulile nu sunt respectate, materialele pot fi șterse și conturile desființate

Controlul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) se extinde și în spațiul digital, după ce România a adoptat o directivă UE, susține Mircea Toma, membru în CNA.

Mircea Toma a anunțat că de câteva luni s-a modificat legea, pentru a transpune o Directivă UE, care extinde reglementările care se aplică pentru TV şi Radio şi asupra spaţiului digital, respectiv asupra platfomelor Facebook, Youtube, Instagram.

„Suntem în plin proces de adaptare a normelor de utilizare a acestei legi, în ceea ce priveşte legislaţia secundară, Codul audiovizual, ca să vedem cum putem să îl aplicăm şi în ce măsură se potrivesc normele pentru televiziune pentru audiovizualul de pe diversele platforme folosite frecvent în România, Facebook, Youtube şi Instagram”, a explicat Mircea Toma, notează News.ro.

Potrivit acestuia, platformele au nişte norme, cu reguli, pe care utilizatorii, respectiv persoanele care urcă pe Youtube un material audiovizual, trebuie să le respecte.

„Dacă nu le respectă, materialele pot fi şterse, şi, mai mult de atât, conturile pot fi desfiinţate”, amenință Mircea Toma.

Reprezentantul CNA susține că datoria de a reclama este la noi, la public, în calitate de cetăţeni.

„Probabil că în viitorul apropiat, CNA va deţine o calitate specială, de `trusted partner` de partener investit cu o încredere mai consistenţă, în aşa fel încât atunci când reclamă CNA-ul, reacţia Youtube să fie  mai promptă”, a mai precizat Mircea Toma.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Cenzura ia avânt! Controlul CNA se extinde pe rețelele de socializare. Mircea Toma: „Datoria” de a reclama este la public Dacă regulile nu sunt respectate, materialele pot fi șterse și conturile desființate”

  1. Dar CNA este deja un partener de incredere, pentru militia liberei expresii, organism revolutionar in cadrul constructiei Marii Resetari in tara noastra.
    Dar publicul nu are nici o datorie fata de aceasta catea de paza perfida care si-a iesit de mult din atributii. Ceea ce trebuie facut este creearea unei categorii „pentru adulti” a informarii si media (TV, radio, etc) in care CNA sa nu aiba nici un cuvant de spus, cu cateva mici exceptii (cum ar fi pronografia infantila sau constituirea de organzatii teroriste).

  2. A venit timpul ca Mircea Toma, sa faca puscarie petru cenzurarea posturilor Tv care spuneau adevarul despre Covid19 si asa zis vaccin. Trebuie judecat si condamnat pentru instigare si complicitate la crima.

Comentariile sunt închise.