Claudiu Târziu, despre instituțiile de cultură din Craiova aflate la un pas de desființare: Fac un apel la primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, să nu comită o asemenea crimă

Senatorul Claudiu a reacționat, luni, la anunțul privind desființarea unor instituții de cultură din Craiova și a făcut un apel la primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, să nu comită o asemenea crimă.

Este vorba despre Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova și Corul Filarmonicii Oltenia, instituții aflate la un pas de desființare, după cum a relatat RostOnline.

„La începutul anilor `90, cînd politicul învrăjbise diferite categorii de români, pe străzile din București se striga: ”Moarte intelectualilor!” și ”Noi muncim, nu gîndim!”. De atunci, am mai… evoluat, de la revanșă s-a ajuns la dispreț și ignorare față de știutorii de carte.

E greu de spus cînd, cum și de ce s-a produs acest declic în conștiința publică, schimbînd semnul plus din dreptul omului cu școală în semnul minus.

Dar este evidentă schimbarea de atitudine față de cel instruit, de omul de cultură, de cel care lucrează cu valori imateriale și deseori imposibil de evaluat în bani. De la piața de carte pînă la ”dezbaterile” de pe rețelele sociale.

Dovadă stau și intențiile de ultimă oră ale edilului din Craiova, care a găsit cum să strîngă gaura din buget: distrugînd cîteva cuiburi de cultură și tradiție.

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova și Corul Filarmonicii Oltenia sînt la un pas de desființare.

Fac un apel la primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, să nu comită o asemenea crimă. Și, de asemenea, îi rog pe intelectualii olteni să nu asiste pasivi la această tentativă de desființare a celor trei instituții culturale”, a transmis, luni, pe Facebook, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Pe același subiect:

Cultura sub asediu! Primăria Municipiului Craiova, condusă de Lia Olguța Vasilescu, pregătește desființarea Corului Filarmonicii Oltenia

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” şi Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, la un pas de DESFIINȚARE. Prof. dr. Elise Stan: Așa se reface bugetul țării, DISTRUGÂND cultura?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Claudiu Târziu, despre instituțiile de cultură din Craiova aflate la un pas de desființare: Fac un apel la primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, să nu comită o asemenea crimă”

Comentariile sunt închise.