Amprenta de carbon a vegetalelor produse în grădina personală este de cinci ori mai mare decât a celor cultivate în mod convențional, cum ar fi fermele rurale, arată datele unui studiu de la Universitatea din Michigan.
Cercetătorii au analizat cât de mult CO2 a fost produs atunci când se cultivă vegetale în diferite tipuri de ferme urbane și a constatat că, în medie, echivalentul unei porții de vegetale crescute în fermele tradiționale creează 0,07 kg de CO2. Impactul asupra mediului este de aproape cinci ori mai mare, la 0,34 kg pe porție pentru grădini individuale. Majoritatea emisiilor nu provin din cultivarea vegetalelor în sine, spun oamenii de știință, ci din infrastructura necesară pentru a permite cultivarea acestora.
***
Iată un pretext numai bun pentru interzicerea grădinilor personale. Totul trebuie să vină de la centru, totul trebuie să poată fi controlat de statul paralel. Pentru că doar așa pot avea parte doar de persoane obediente.
Acesti cercetători care au ajuns la aceasta concluzie sunt bolnavi psihic. Astia trebuie internati de urgenta in clinici speciale si izolarea lor de cei sanatosi.
Ce morții mă-sii lor de tembeli debili „amprenta de carbon”??? Și cel mai idiot cretin știe de fotosinteză,că plantele absorb codoi pentru a crește și prospera!!! Atunci ce mîncă ca capra jigodia de „poluare”??? Măă,da’ proști îi consideră pe oameni…