Piese care au aparținut Mănăstirii Văcărești, demolată în anii ‘80, expuse în clădirea Lapidarium Văcăreşti din Capitală

Piese care au aparținut Mănăstirii Văcărești, de la a cărei demolare se împlinesc 37 de ani, vor fi expuse în clădirea Lapidarium Văcărești din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti.

Clădirea Lapidarium Văcăreşti este aproape finalizată și urmează să fie inaugurată în luna iunie, potrivit unui comunicat transmis de Primăcaria Municipiului București.

„Lapidarium Văcăreşti va cuprinde două săli expoziţionale care vor adăposti fresce, machete, relevee şi alte piese documentare și de artă, un Foaier şi o Sală Auditorium cu 200 de locuri destinată evenimentelor culturale, precum: recitaluri, concerte, piese de teatru, conferințe, simpozioane etc.

În cadrul aceluiaşi proiect urmează a fi amenajat şi un depozit vizitabil, unde vor fi expuse fragmente litice provenite în urma demolării Mănăstirii Văcărești, care a avut loc în anul 1986.

Punerea în valoare a pieselor care au aparţinut Mănăstirii Văcăreşti reprezintă o reparaţie morală a acţiunilor regimului comunist”, se precizează în comunicatul de presă.

Pe același subiect:

Ianuarie 1987, demolarea mănăstirii Văcărești


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost