California: Marile magazine, obligate prin LEGE să aibă raioane cu jucării „neutre” din punct de vedere sexual. „Legea îi va ajuta pe copii să se exprime liber şi fără prejudecăţi”, spune inițiatorul proiectului

O lege de stat care tocmai a intrat în vigoare în California îi obligă pe marii retaileri să aibă raioane de jucării „neutre” din punct de vedere sexual, relatează CNN, citat de News.ro.

Legea, care a intrat în vigoare luni, provine dintr-un proiect din 2021 din cadrul legislativului californian care impune comercianţilor cu amănuntul de jucării „să menţină o secţiune sau o zonă neutră din punct de vedere al sexului, care va fi etichetată la discreţia comerciantului cu amănuntul”.

„Proiectul ei de lege îi va ajuta pe copii să se exprime liber şi fără prejudecăţi. Trebuie să lăsăm copiii să fie copii”, spune Evan Low, membru al Adunării din California, inițiatorul proiectului.

Magazinele care nu se conformează noii legi ar putea fi supuse unei penalităţi de 250 de dolari pentru prima încălcare şi de până la 500 de dolari pentru următoarele încălcări, se arată în textul proiectului de lege.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 49-16 voturi în septembrie 2021 şi a fost promulgat de guvernatorul Gavin Newsom în luna următoare.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „California: Marile magazine, obligate prin LEGE să aibă raioane cu jucării „neutre” din punct de vedere sexual. „Legea îi va ajuta pe copii să se exprime liber şi fără prejudecăţi”, spune inițiatorul proiectului”

Comentariile sunt închise.