Claudiu Târziu (AUR), în Italia, despre alegerile europarlamentare: Suntem ROMÂNI și ne vom apăra această IDENTITATE în fața oricărui val neomarxist și în fața oricărui dictat ideologic de la Bruxelles

Suntem români și ne vom apăra această identitate în fața oricărui val neomarxist, în fața oricărui dictat ideologic de la Bruxelles, în fața oricărei tentative de a se instaura un nou totalitarism în Europa și în lume, a spus, duminică, în Italia, Claudiu Târziu, președinte CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare din 2024.

Într-un discurs susținut la Lodi, în apropiere de Milano, în cadrul unui eveniment privind lansarea candidaților AUR la alegerile europarlamentare, liderul AUR a subliniat că românitatea este purtătoare de străveche civilizație în Europa și niciun român nu trebuie să se rușineze sau să se considere inferior față de alte națiuni.

„Românitatea este purtătoare de străveche civilizație în Europa. Cele cinci simboluri sacre ale identității naționale sunt: limba, portul, steagul, cântecul și tradiția.

La oricare român din Diaspora vom merge, vom găsi aceste cinci elemente definitorii ale identității naționale: limba română, portul național, steagul tricolor, cântecul străvechi și tradiția, care este bazată pe credința creștină.

Dumneavoastră (românii din Italia- n.red) sunteți aici în Italia, reprezentanții acestei străvechi civilizații românești și europene, sunteți reprezentanții unei națiuni care a creat cultură și civilizație în Europa și din acest motiv niciunul dintre noi nu are a se rușina și nu are a se considera inferior niciunei alte națiuni. (…)

Noi, AUR, suntem cei care, împreună cu dumneavoastră, vom ridica românitatea la rangul pe care îl merită.

Suntem vechi europeni, nu suntem venetici, nu trebuie să fim îngăduiți. Suntem europeni și punct.

Suntem români și punct și ne vom apăra această identitate în fața oricărui val neomarxist, în fața oricărui dictat ideologic de la Bruxelles, în fața oricărei tentative de a se instaura un nou totalitarism în Europa și în lume!”, a spus Claudiu Târziu, candidat din partea AUR la alegerile europarlamentare din acest an.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost