Despre milă și rușine în politică și nu numai. Dialog inedit între doi senatori români: Sorin Lavric și Claudiu Târziu

Trăim într-o lume în care mila este un sentiment pe care de dispariție sau, dimpotrivă, dragostea te ajută să nutrești și milă și rușine?

Este posibilă mila în politică? Dar rușinea?

Iată câteva teme în jurul cărora s-a construit un dialog inedit, într-un nou episod „Conservatorii”,  între doi senatori români: Sorin Lavric și Claudiu Târziu.

„Mila nu este o slăbiciune, ea este nutrită de oamenii puternici”, a subliniat Claudiu Târziu, încă de la începutul discuției.

Potrivit acestuia, credința creștină stimulează omenia, iar mila intră în atributele omeniei. Credința creștină te ajută să stimulezi acest sentiment și să-l faci lucrativ.

„Tot timpul ești îndemnat să-i ajuți pe cei în nevoie, pe cei căzuți, pe cei fără adăpost, pe cei săraci, pe cei închiși, să-i cauți pe cei bolnavi, să-i îngrijești”, a explicat Claudiu Târziu.

Însă, există exemple din zilele noastre care vin să confirme ipoteza că există riscul ca mila și rușinea sunt sentiment pe cale de dispariție în lumea de azi.

„Te-ai gândi că ne-ar cuprinde pe toți românii rușinea când citim că în ultimii 30 de ani s-a avortat o țară, s-au avortat 30 de milioane de copii. Nu ne cuprinde nicio rușine. Nici nu ne gândim la asta.

Rușinea se bazează pe cei 7 ani ani de acasă. Noi nu mai avem cei 7 ani de acasă. Copiii, începând de la vârsta de 1 an, intră într-o formă sau alta de instituționalizare, intră în creșe, în grădinițe și nu prea mai stau cu părinții, iar contextul social- nici școala, nici cercurile de prieteni, nici modelele propuse prin presă- nu-i ajută să recupereze ceea ce nu au primit în timpul celor 7 ani de acasă”, a spus Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost