Mircea cel Bătrân va fi comemorat la Mănăstirea Cozia, la 606 ani de la trecerea la Domnul

Marele Voievod Mircea cel Bătrân va fi comemorat la Mănăstirea Cozia, miercuri, 31 ianuarie, a anunțat Arhiepiscopia Râmnicului.

În ziua de 31 ianuarie se împlinesc 606 de ani de la trecerea la cele veșnice a Voievodului Mircea cel Bătrân, Voievod al Țării Românești și ctitor al Mănăstirii Cozia.

„Mărturia sa spirituală și strădania recunoscută în întreaga lume de a crea relații apropiate între creștinii din diferite state europene a fost vădită și în lucrarea ctitoricească dar și prin dorința de a fi înmormântat în pronaosul Mănăstirii Cozia pe care, și în felul acesta, a apărat-o peste veacuri. De aceea, Biserica a rânduit să fie pomenit la Sfânta Liturghie în rândul ctitorilor și să fie săvârșite slujbe de pomenire la momentele comemorative”, se menționează în comunicat.

Programul manifestărilor duhovnicești-culturale din ziua de miercuri, 31 ianuarie, începe la ora 11, cu Slujba Parastasului în Biserica Sfânta Treime a Mănăstirii Cozia. De la ora 11.30, în Pavilionul „Gheorghe Bibescu”, va avea loc conferința „Un cruciat român: Voievodul Mircea- ctitorul, diplomatul, luptătorul”, susținută de prof. Adrian Cioroianu.

Sursa: Arhiepiscipia Râmnicului

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost