Simpozion dedicat Părintelui Iustin Pârvu, sâmbătă, la Mănăstirea Paltin-Petru Vodă

Mănăstirea Paltin- Petru Vodă organizează, sâmbătă, 10 februarie, un simpozion dedicat marelui duhovnic Iustin Pârvu.

Simpozionul, intitulat „Părintele Iustin Pârvu, mângâietor al bolnavilor și sprijinătorul celor întristați” are loc în ziua în care se împlinesc 105 ani de la nașterea Părintelui Iustin Pârvu.

Simpozionul de anul acesta se va desfășura sub coordonarea pastorală a PS Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, care va săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea Paltin, sâmbătă dimineața de la ora 9:00, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, anunță Mănăstirea Paltin-Petru Vodă.

După săvârșirea slujbei de parastas întru pomenirea Arhimandritului Justin, precum și după agapa frățească, PS Părinte Veniamin va deschide sesiunea cuvântărilor din cadrul simpozionului. Alături de Preasfinția Sa, vor mai lua cuvântul: Arhim. Hariton Negrea, starețul mănăstirii Petru Vodă, Stravrofora Justina, stareța mănăstirii Paltin, dr. Delia Asoltanei, medic și președinte al Fundației „Justin Pârvu”, dr. chirurg Decebal Fodor, dr. Mircea Pușcașu,  jurnaliștii Liviu Mihaiu și Isabela Aivăncesei.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost