Acad. Ioan Aurel Pop avertizează: Ne invadează neomarxiștii, într-o epocă în care lăsăm copiii să își aleagă sexul și genul. Astăzi, în Europa, matematica, chimia, istoria și geografia sunt contestate și înlocuite cu educația sexuală în școală

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a transmis un avertisment puternic referitor la faptul că școala în general se află sub asalt neomarxist, explicând că materii clasice, precum matematica, chimia și istoria, sunt contestate și înlocuite cu altele, de tipul educației sexuale.

Declarațiile au fost făcute, vineri, la Cluj-Napoca, în cadrul Conferinței Naționale ANCLP 2024, potrivit EduPedu.

„Trăim în plină epoca contemporană foarte dinamică, vedem „Harry Potter” sau „Stăpânul inelelor”, ne invadează neomarxiștii și anulatorii culturii într-o epocă în care lăsăm copiii, probabil, să își aleagă sexul sau genul. Oare nu ar trebui să ne trăim clipa? Carpe diem. Să nu ne lăsăm amăgiți de aceste informații care ne bombardează și care sunt în cea mai mare parte contrafăcute. Sigur că există forțe care doresc un control asupra evoluției lumii. Unii zic că prin AI, dar trecutul nu e mort, zicea cândva Paul Valerie – și nu a fost niciodată mort. Trecutul cuprinde experiența de viață a omenirii, dacă îl excludem, ne privăm de tot ce s-a întâmplat în această lume”, a spus acad. Ioan Aurel Pop.

Școala noastră este în suferință, a subliniat președintele Academiei Române, însă a explicat „că nu trimestrele au distrus învățământul nostru, nici vacanțele.”

„Astăzi se contestă în Europa ce e aia matematică, chimie, fizică, istorie, geografie. Punem în loc educație sexuală și pentru igienă, educație financiară, pentru protecția mediului, pentru circulația pe drumuri publice. Vă spun numai ce s-a propus în Parlament. Daca punem toate astea, nu mai e loc nici de matematică, de fizică, de chimie. La ce se va ajunge? Copiii vor învăța în școală deprinderi, dar nu vor mai învăța știința, esența și nu vor mai avea cultură generală și vor fi frunze-n vânt. Oamenii fără cultura generală pot fi manipulați după cum vrea Internetul. Câtă vreme s-a învățat clasic, lucrurile s-au desfășurat bine”, a menționat acad. Ioan Aurel Pop.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Acad. Ioan Aurel Pop avertizează: Ne invadează neomarxiștii, într-o epocă în care lăsăm copiii să își aleagă sexul și genul. Astăzi, în Europa, matematica, chimia, istoria și geografia sunt contestate și înlocuite cu educația sexuală în școală”

  1. De acord în cea mai mare măsură, dar nu înțeleg de ce se opune educației financiare. Ea este mai mult decât necesară în România!

Comentariile sunt închise.