Elevii de liceu vor învăța istoria evreilor dintr-un manual coordonat de Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”

Manualul „Istoria evreilor. Holocaustul”, coordonat de Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, a fost selectat de Ministerul Educației pentru anul școlar 2024-2025.

Anunțul a fost făcut, pe Facebook, de Institutul „Elie Wiesel”.

„Manualul pentru clasa a XI-a „Istoria evreilor. Holocaustul”,  proiectat la Institutul „Elie Wiesel” de o echipă coordonată de Alexandru Florian și autorii (în ordine alfabetică): dr. Daniel Boboc, dr. Nicolae Drăgușin, prof.dr. Mihai Manea, dr. Petre Matei, prof.dr. Florin Petrescu, prof. Gabriel Stan și dr. Măriuca Stanciu, a fost desemnat eligibil și APT să intre la clasă în anul școlar 2024-2025”, se menționează în anunț.

Manualul a apărut la Editura Didactică și Pedagogică.

Reamintim că „Istoria evreilor. Holocaustul” este o nouă materie introdusă în programa școlară.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


5 comentarii la „Elevii de liceu vor învăța istoria evreilor dintr-un manual coordonat de Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel””

  1. Nicaieri nu este mentionat in articol MOTIVUL pentru care este preferata Istoria Evreilor celei a Francezilor, a Englezilor, a Malgasilor, a Tatarilor, si as putea continua astfel înca mult.
    Este oare tara noastra o colonie evreiasca , si drept urmare ar fi obligatorie învatarea istoriei cuceritorilor nostri ?
    Nu am nimic împotriva nici unei etnii de pe fata pamântului, dar am tot dreptul sa ma întreb, caci mi s-a spus de când eram copil ca tara aceasta apartine Românilor si nu altor natii. Si , ca urmare, în scoala NATIONALA , baza întregii preocupari istorice trebuie s-o reprezinte Istoria Românilor . Si , desigur, istoria mondiala în general ; acest lucru facând parte din cultura obligatorie a oricui .
    Nu mai este acest lucru valabil ?
    Ori poate ca ne îndreptam fara s-o stim ( înca ) spre Eretz Israel ( Marele Israel ) , în care toti goiym-ii ( neevreii ) trebuiesc calcati în picioare si facuti una cu pamântul, pâna ce-si uita si propria lor origine ?
    În afara de asta, problematica Holocaustului nu este înca nici pe departe elucidata. Pentru a avea certitudinea unui fapt sau fenomen sau eveniment, trebuie studiate cu aceeasi atentie atât argumentele cât si contraargumentele , asa numitul principiu al contradictoriului. Caci altfel ne aflam în dictatura lui Orwell. Exista în acest sens studii care demonstreaza foarte clar Imposibilitatea existentei unui holocaust în sensul Istoriei evreilor, pentru simplul motiv al unei dotari insuficiente si necorespunzatoare scopului atribuit de unii istorici „de asasinare în masa a evreilor ” din lagarele naziste . Robert Faurisson, David Cole, Vincent Reynouard sunt surse bogate de informatii, pe lânga Istoria evreilor – manual pentru clasele XI-XII.

  2. Atât directorul acestui”institut”cât și cel al cărui nume îl poartă,sunt ale unor,dovediți,vehemenți antiromâni.Ai țării în care,unul trăiește și celălalt a trăit.Doi indivizi care urăsc România și pe români.Ar fi excelent dacă toți elevii ar boicota studiul acestei”discipline”.Ce se va întâmpla ?Vor fi lăsați corigenți?Apoi repetenți,cu toți??!!Și când te gândești că sunt atâtea alte materii,extrem de necesare, care nu sunt cuprinse în programa școlară.La toate nivelurile.

Comentariile sunt închise.