Interzis cu telefoanele mobile în școală? Primul județ din România care ar putea lua această măsură

Noua lege a Educației interzice folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, dar această regulă nu se respectă în toate școlile.

În anumite școli, elevii folosesc telefoanele în timpul orelor, existând și școli unde elevii își lasă telefonul într-o cutie, însă în pauză dispozitivele dispar imediat.

În acest context, o școală din județul Timiș a încercat să interzică total telefoanele în școli. Însă, elevii și părinții s-au opus acestei initiative, transmite ObservatorNews.

„Nu am putut să luăm această măsură pentru că nu am avut baza legală. Nu văd cum am putea noi că dascăli, să fim prezenți în toaletele unde ei se filmează, în diferite colțuri din hol unde ei se filmează, nu putem depista că el nu a lăsat telefonul și înregistrează”, a declarat Mihaela Șora, director Școala Generală nr. 30 Timișoara.

Reprezentanții ISJ Timiș spun că sunt de acord cu interzicerea totală a telefoanelor în școli.

Este posibil acest lucru? Orice este posibil, poate reușim să avem o inițiativă legislativă pentru a modifica și a impune această restricție. Cadrele didactice intervin de fiecare dată când e cazul, acum am și suportul legislativ necesar, dar aceste lucruri se întâmplă în timpul orei. Majoritatea cazurilor cu care noi ne confruntîm se întâmplă în pauze”, spune Cosmin Hogea, ISJ Timiș.

În prezent, conform regulamentului şcolar, sancţiunile pentru elevii care folosesc telefoanele în timpul orelor încep de la observaţie scrisă şi avertisment şi pot ajunge până la scăderea notei la purtare sau chiar exmatriculare, dacă vorbim despre copiat sau înregistrarea orelor de curs.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost