Jurnalistul Alvaro Penas, pentru platforma conservatoare deliberatio.eu: E timpul pentru AUR?

Într-un articol publicat pe platforma conservatoare deliberatio.eu, jurnalistul Alvaro Penas analizează principalele provocări, dar și șansele, pe care partidul AUR le are în contextul alegerilor din acest an.

„AUR continuă să fie lider în sondaje și, ca și alte forțe conservatoare din mai multe țări europene, poate răsturna tabla de șah politică a României”, subliniază Alvaro Penas.

Acesta a menționat, încă de la începutul articolului, că pentru a contracara creșterea AUR, partidele din coaliția de guvernare au decis comasarea alegerilor.

În continuare, într-un interviu realizat cu Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare, este subliniat faptul că „bătălia electorală este pentru păstrarea credinței și identității naționale”.

„Au anunțat (PSD și PNL- n. red) că vor candida pe liste comune în alegerile pentru Parlamentul European. Acest lucru este absurd. Pe de altă parte, nici bunele practici, nici măcar legea care interzice posibilitatea modificării calendarului electoral într-un termen atât de scurt nu au împiedicat aceste două partide corupte să decidă să facă acest lucru. Singurul motiv pentru care PSD și PNL au făcut această comas are între două tipuri de alegeri, cu reguli extrem de diferite, este pentru că socialiștii și liberalii, controlați de președintele Iohannis, cred că doar așa pot împiedica AUR să câștige alegerile”, a declarat Claudiu Târziu, în cadrul interviului.

Cu toate acestea, pare foarte puțin probabil ca aceste manevre să împiedice succesul electoral al AUR la alegerile locale și europene, remarcă jurnalistul Alvaro Penas.

Acesta a precizat că, la Bruxelles, AUR vrea să se alăture Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) și are o relație foarte bună cu președintele său, Giorgia Meloni. Un grup care ar putea deveni a treia sau a patra forță politică europeană într-un scrutin în care se așteaptă ca electoratul să facă o schimbare semnificativă spre dreapta, explică Alvaro Penas.

Totodată, Alvaro Penas amintește de participarea AUR la CPAC, citând declarația liderului AUR, Claudiu Târziu, potrivit căruia, „ pentru AUR, participarea la CPAC a fost o excelentă oportunitate de a interacționa cu parteneri americani și nu numai și de a ne transmite mesajul. În mod cert, această participare la CPAC, prin tot ceea ce a însemnat, este o validare a partidului nostru ca partener de încredere la nivel international.”

Articolul publicat de jurnalistul Alvaro Penas este disponibil aici.

  


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost