FOTO/VIDEO. Reprezentanții cultelor religioase, prezenți, alături de sute de participanți, la „Marșul pentru viață” de la Oradea

Reprezentanții cultelor religioase împreună cu sute de oameni au participat, sâmbătă, 23 martie, la „Marșul pentru viață” de la Oradea.

Participanții s-au adunat, de la ora 11.00. pe platoul din Piața Unirii, unii dintre având bannere sau pancarte pe care erau scrise mesaje precum: „Viața începe la concepție. Primul drept al omului este dreptul la viață”, „Sunt un copil, nu o alegere!”, „Ne rugăm pentru încetarea avorturilor”, „Există iertare și vindecare după avort”, anunță EBihoreanul.

Potrivit sursei citate, printre cei prezenți s-au numărat și reprezentanți ai cultelor religioase, în frunte cu episcopul ortodox Sofronie Drincec și cu episcopul greco-catolic Virgil Bercea.

Evenimentul a început cu o rugăciune și cu intonarea Imnului național.

„Avem cel mai mic număr de copii din ultimii 145 de ani. (…) Este cu atât mai important să sprijinim fiecare viață, fiecare copil nenăscut și să o sprjinim pe femeia însărcinată, mai ales dacă este în criză de sarcină”, a spus Florica Cherecheș.

Daniela Leuce, medic ginecolog care s-a prezentat ca „medic pro-viață”, a subliniat că strigătul după ajutor al copiilor avortați nu poate fi auzit.

„În cazul fiecărei paciente ce ajunge la mine și îmi spune că dorește întreruperea sarcinii, respectiv distrugerea vieții copilului ei, eu, inspirată de însuși Ziditorul acelui copil, încerc să construiesc ziduri de apărare în jurul vieții lui”, a spus doctorița.

Ea a adăugat că și alții pot apăra viața, prin rugăciuni, pentru „inimile mamelor”, ca să fie pline de dragoste față de copii, dar și pentru ca bărbații să fie „responsabili, cu respect față de familie”.

Totodată, a îndemnat la ușurarea procesului de adopție, pentru ca micuții nedoriți de părinții biologici să-și poată găsi alte familii.

„Mai puteți pune o cărămidă importantă în construirea unei societăți sănătoase, acordând o educație sexuală sănătoasă copiilor voști, pentru a preveni sarcinile nedorite în rândul minorilor”, a adăugat dr. Daniela Leuce.

Au urmat o serie de discursuri și mărturii ale unor femei de diferite vârste și cu diferite povești, toate având același mesaj pentru femeile însărcinate, pe care le-au îndemnat să-și păstreze pruncii.

Marșul ce a urmat prin centrul Oradiei a fost însoțit de muzică de fanfară. Alaiul a pornit din Piața Unirii, a traversat Podul Ladislau și apoi pietonala Republicii, pentru a ajunge pe platoul centrului comercial Crișul.

Și în acest an, evenimentul a fost organizat de Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Bihor, alături de diverse organizații ce aparțin de cultele creștine din județ, notează sursa citată.

Reamintim că „Marșul pentru viață” 2024 va avea loc, sâmbătă, 30 martie, în București și în sute de localități din țară și din Basarabia, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost