Prof.Univ.Dr.Crenguța-Ioana Leaua, avocata care a coordonat echipa care a câștigat procesul României pentru Roșia Montana, învingând compania Gabriel Resources, a primit diploma „Meritul universitar cu medalie de aur- Virgil Madgearu” din partea Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE).
„Academia de Studii Economice din București a conferit Meritul universitar cu medalie de aur „Virgil Madgearu” doamnei dr. Crenguța-Ioana Leaua, profesor la Facultatea de Drept a ASE, una dintre cele mai proeminente personalităţi ale dreptului comerțului internațional și, în principal, ale arbitrajului internațional, pentru contribuția la creșterea prestigiului universității la nivel național și internațional și la dezvoltarea învățământului superior din România.
Doamna Crenguța-Ioana Leaua a fost implicată în unele dintre cele mai importante arbitraje comerciale de la cele mai prestigioase Curți de Arbitraj. Cel mai recent succes, înregistrat de echipa pe care o coordonează, este acela prin care statul român a câştigat procesul cu Gabriel Resources în dosarul Roşia Montană, în urma căruia are de încasat 6 mil. euro. Iniţial, investitorul ceruse despăgubiri de 6,7 mld. euro pentru prejudiciul care ar fi fost generat în urma faptului că guvernele României nu au pornit procesul de exploatare a resursei de aur de la Roşia Montană”, se precizează în comunicatul transmis de ASE.

- Claudiu Târziu (Acțiunea Conservatoare): România a ajuns la marginea prăpastiei financiare. Este momentul adevărului și al răspunderii - 5 iulie 2025
- Pachetul de măsuri fiscal-bugetare, adoptat de Guvernul Bolojan, va fi asumat luni în Parlament - 5 iulie 2025
- Achim Irimescu, reprezentanța permanentă a României la UE: Comisia Europeană propune reducerea cu până la 20% a bugetului pentru Politica Agricolă Comună, pentru a face loc planului de înarmare pentru apărare - 4 iulie 2025
Confucius spunea că ” Lumea nu e guvernată nici prin cuvinte , și nici prin legi , ci prin simboluri. ”
Tind să ii dau dreptate, căci în imaginea ce însoțește articolul nu sunt decît simboluri masonice. Exterioare și vestimentare, cu echerul si compasul schițate artistic și disimulate, însă cu toate acestea vizibile , iar la loc de cinste aflindu-se principiile acesteia : Libertatea, Egalitatea, Fraternitatea, figurate prin culorile rosu, galben și albastru ale drapelului arborat și despre care Wikipedia dă lămuriri complete în ” Istoria francmasoneriei în România „.
Mă întreb ce instituții există actualmente în lume care să nu poarte amprenta acestei secte?