Guvernul României e gata să cedeze controlul asupra unui sector strategic al economiei. Ce a negociat Ciolacu cu investitorii din Qatar și Emiratele Arabe

Guvernul României se pregătește să cedeze controlul asupra companiei aeriene TAROM și a portului Constanța către investitori din Qatar și Emiratele Arabe Unite.

Miza majoră este Tarom și noul terminal de la Otopeni. Guvernul vrea să aducă Emirates aici, Tarom să aibă acționariat emiratez, negociază ca Tarom să aibă cel puțin 51% acționariat!

Emirates vrea să pună piciorul în Europa, iar Emiratele Arabe Unite sunt dispuse sa contribuie și la construirea unui nou terminal la Otopeni. Tarom e în procedură de reorganizare la Comisia Europeană pana în 2026, e o gaură în buget, iar Guvernul vrea să rezolve asta. Emirates este a patra cea mai bună companie aeriană din lume în anul 2023.

***

Într-o perioadă în care transporturile aeriene și cele maritime explodează, iar prognozele sunt că vor continua să crească, Guvernul României e gata să cedeze controlul asupra unui alt sector strategic al economiei.

Pe același subiect:

Profit.ro: Guvernul Ciolacu negociază cu două companii din Qatar și Emiratele Unite vânzarea unui pachet de acțiuni la compania națională TAROM


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.