Profit.ro: Guvernul Ciolacu negociază cu două companii din Qatar și Emiratele Unite vânzarea unui pachet de acțiuni la compania națională TAROM

Guvernul negociază cu două companii din Qatar și Emiratele Unite, unde premierul Marcel Ciolacu este la acest moment în vizită, vânzarea unui pachet de acțiuni la compania națională aeriană TAROM, anunță Profit.ro.

Potrivit sursei citate, la schimb, arabii ar putea contribui la construcția unui nou terminal pe Aeroportul Otopeni. Prim-ministrul Ciolacu va avea o discuție cu membrii Fondului Suveran de Investiții al statului Qatar.

„Prioritatea este Portul Constanța, care a devenit cel mai important hub de distribuție la Marea Neagră pentru Europa Centrală și de Est. Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța pentru a juca un rol cheie de platformă logistică și în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei. Avem nevoie de experiența companiilor qatareze în ceea ce privește managementul și operațiunile portuare, dar și digitalizarea și dezvoltarea portului. De asemenea, vom discuta și posibilitatea altor proiecte de infrastructură, printre care dezvoltarea capacității Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, finanțarea construcției autostrăzii Comarnic – Brașov și modernizarea căii ferate Predeal – Brașov. Vorbim de proiecte mature, care pot fi realizate în parteneriat public-privat. Îmi doresc ca toți miniștrii prezenți să își prezinte proiectele și să valorifice oportunitatea pe care o avem pentru atragerea de investiții în România”, a declarat Marcel Ciolacu.

TAROM, compania română de transporturi aeriene deținută de stat, se confruntă de ani de zile cu dificultăți financiare. TAROM a primit de la stat un împrumut de salvare temporar de aproximativ 36,7 milioane euro, după aprobarea de către Comisie în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat în februarie 2020.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.