Politico: Statele Unite iau în calcul să trimită consilieri militari suplimentari în Ucraina

Statele Unite iau în considerare să trimită consilieri militari suplimentari la ambasada de la Kiev, în contextul în care rușii avansează pe frontul din Ucraina, anunță TVR Info, care citează Politico.ro.

Consilierii ar urma să aibă rolul de a sfătui guvernul și armata ucraineană, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, notează sursa citată.

„Pe parcursul acestui conflict, Departamentul Apărării a revizuit și ajustat prezența noastră în țară, pe măsură ce condițiile de securitate au evoluat. În prezent, luăm în considerare trimiterea mai multor consilieri pentru a suplimenta Biroul de Cooperare pentru Apărare (ODC) de la ambasadă”, a declarat Ryder într-o declarație pentru Politico.

Ryder a refuzat să discute numărul specific de personal „din motive de securitate operațională și de protecție”.

Trupele suplimentare vor sprijini eforturile de logistică și de supraveghere a armelor pe care SUA le trimite Ucrainei, potrivit a patru oficiali americani și a unei persoane familiarizate cu aceste planuri, care au făcut declarații sub protecția anonimatului.

Noul contingent va ajuta, de asemenea, armata ucraineană la întreținerea armelor, potrivit unuia dintre oficialii americani.

Reamintim că, zilele trecute, Camera Reprezentanților din Congresul SUA a aprobat un ajutor financiar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.