Hotărâre CEDO: Guvernele au datoria de a proteja oamenii de schimbările climatice

Într-un caz introdus de un grup de femei elvețiene în vârstă, judecătorii de la Strasbourg au decis că Elveția nu face suficient pentru a combate schimbările climatice, o hotărâre obligatorie care ar putea avea repercusiuni în toate cele 46 de țări europene.

Conform CEDO, guvernul elvețian a încălcat drepturile omului prin inacțiune la schimbările climatice. Instanța a constatat că statul elvețian a încălcat articolul 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care garantează „dreptul la respectarea vieții private și de familie”.

Femeile, toate în vârstă de peste 70 de ani și susținute de Greenpeace, au spus că guvernul Elveției le-a încălcat drepturile omului, nereușind să acționeze suficient de rapid pentru a aborda schimbările climatice. Acestea au susținut că grupul lor demografic este deosebit de vulnerabil la valurile de căldură induse de climă. O femeie a spus că nu și-a putut părăsi casa timp de trei săptămâni în timpul verii.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Hotărâre CEDO: Guvernele au datoria de a proteja oamenii de schimbările climatice”

  1. Așa numitele Drepturi ale omului, aduse nouă de Revoluția iudeo-masonica de la 1789 ne sunt luate tocmai prin Minciuna Colosală a așa zisei schimbari- climaterice-care -nu – exista -decît -prin- intervenția -mîinii – omului – și -a- tehnologiei -militare .
    Fenomenul de imbrobodire masivă a popoarelor cu frici multiple este o tactică veche de cînd lumea, cunoscută din copilărie sub forma unui Bau-Bau, și atît de dragă paraziților autointitulatei Elite .
    Aș vrea însă cu deosebire să știu Cum se protejează Aceștia de Schimbările climaterice, și ce măsuri au adoptat pînă acum referitor la micșorarea producției de bioxid de carbon și la reducerea poluării atmosferice în ce îi priveste .
    Pentru că eu sunt adepta Puterii Exemplului.

Comentariile sunt închise.