Românii uciși, în urmă cu 83 de ani, în masacrul de la Fântâna Albă, comemorați la Mănăstirea Putna

Luni, 1 aprilie 2024, la Mănăstirea Putna a avut loc pomenirea celor 3.000 de români care au fost uciși de grănicerii sovietici la Fântâna Albă (astăzi în Ucraina), pe când doreau să treacă granița dintre zona ocupată de URSS și România.

Evenimentul a început la ora 17.00, cu slujba parastasului. Alături de părintele stareț al mănăstirii, arhim. Melchisedec Velnic, au slujit părintele stareț al Mănăstirii Solca, protos. Elefterie Ionesie, părintele Filip Coca, preot paroh în satul Putna și clerici ai mănăstirii. După slujbă, corul „Sfântul Iacob Putneanul” al școlii omonime din Putna, coordonat de profesoara Mariana Maloș, a prezentat un mișcător program artistic de muzică și versuri.

A urmat depunerea de jerbe de flori, din partea Consiliului Județean Suceava, Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Suceava, Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung, Primăria, Consiliul Local și Școala Gimnazială din Putna, Primăria și Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, ASCOR Suceava și alte organizații.

Evenimentul a continuat cu luări de cuvânt. A urmat un emoționat program artistic susținut de Grupul vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor”, coordonat de profesorul Vasile Schipor.

Pe același subiect:

1 aprilie. 83 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă. Peste 3.000 de români din nordul Bucovinei, uciși de grănicerii sovietici când încercau să treacă în România

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost