Scriitoarea J.K. Rowling, arestată pentru opiniile faţă de persoanele transsexuale? O nouă lege împotriva „infracţiunilor motivate de ură” tocmai a intrat in vigoare în Scoţia

O nouă lege privind „infracțiunile motivate de ură” tocmai a intrat în Scoția, punând sub semnul întrebării atât libertatea de exprimare, cât și libertatea de credință, în contextul în care pentru orice opinie privind vârsta sau orientarea sexuală există riscul de a face închisoare.

Un astfel de exemplu este cel al scriitoarei J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, care a postat în social media că „femeile trans sunt bărbaţi”, anunță agenția Reuters, citată de Agerpres.

J.K. Rowling a reacționat la noua lege trecând în revistă pe platforma X zece femei trans, printre care un violator condamnat, abuzatori sexuali şi activişti pro-trans, şi afirmând că aceştia sunt bărbaţi.

„Libertatea de exprimare şi libertatea credinţei au ajuns la final în Scoţia dacă s-a ajuns ca descrierea corectă a sexului biologic al unei persoane să fie incriminată. Momentan nu sunt în ţară, dar dacă ceea ce am scris aici se califică drept o infracţiune conform noii legi, atunci abia aştept să fiu arestată când mă voi întoarce în locul de origine al Iluminismului Scoţian”, a transmis J.K.Rowling.

De altfel, nu este prima dată când scriitoarea J.K. Rowling este acuzată și pusă la zid pentru astfel de postări.

Va face închisoare pentru acest mesaj?

Guvernul britanic este de părere că scriitoarea J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, nu ar trebui arestată pentru convingerile sale cu privire la persoanele transsexuale.

Pe același subiect:

Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea cărților „Harry Potter”, reacție la amenințările primite pentru că nu recunoaște ideologia trans: Aș face cu bucurie închisoare pentru opiniile mele

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost