Banca Mondială: Subvențiile pentru creșterea animalelor ar trebui reduse, cu scopul combaterii schimbărilor climatice (raport)

Banca Mondială recomandă reducerea subvențiilor pentru creșterea animalelor și includerea costurilor cu mediul în prețul produselor alimentare de origine animale, pentru ca acestea să fie atât de scumpe, încât să scadă consumul.

Mai mult, guvernele şi cetăţenii trebuie să îşi extindă gama de opţiuni alimentare și să aleagă alimente cu emisii reduse, explică Banca Mondială. Totul, cu scopul combaterii schimbărilor climatice!

***

Ajutoarele financiare destinate sectorului creșterii animalelor ar trebui reduse, pentru combaterea poluării generată de consumul de carne și lactate, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, anunță Agerpres.

Potrivit Băncii Mondiale, includerea costurilor cu mediul şi sănătatea în preţurile produselor alimentare de origine animală cu emisii intensive de carbon ar duce la diminuarea cererii consumatorilor pentru acele produse.

„Nu spunem că ar trebui redus sprijinul public pentru agricultură. Spunem că ar trebui utilizat într-un mod mai eficient, care să contribuie în realitate la diete mai sănătoase şi o planetă mai sănătoasă”, a spus autorul raportului, Bill Sutton.

Banca Mondială susține că sectorul creșterii animalelor reprezintă o sursă importantă de emisii de gaze cu efect de seră, iar ţările cu venituri mari se numără printre cei mai mari consumatori, însă acest sector este cu mult în urma altor industrii când vine vorba de angajamente financiare, obiecte şi acţiuni.

Dacă impactul alimentelor asupra climei nu va fi rezolvat, planeta nu îşi va atinge obiectivele climatice, avertizează Banca Mondială.

Guvernele, companiile şi cetăţenii pot să îşi extindă gama de opţiuni alimentare cu emisii reduse prin diverse măsuri, precum campanii educaţie şi comunicare, tehnici de impulsionare sau etichetare a alimentelor, susţine Banca Mondială.

Includerea tuturor costurilor în preţul produselor alimentare de origine animală ar face mai competitive opţiunile cu emisii mai reduse, în timp ce produsele pe bază de carne ar costa cu 20% până la 60% mai mult, estimează experţii Băncii Mondiale.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.