Comisia Europeană a RETRAS autorizația pentru vaccinul AstraZeneca

Comisia Europeană a retras, la cererea gigantului farmaceutic AstraZeneca, autorizația de comercializare în statele membre a vaccinului dezvoltat de compania anglo-suedeză împotriva covid, vaccin cunoscut sub numele „Vaxzevria”, folosit inclusiv în România, anunță Știri pe surse.

Decizia se aplică începând cu data de 7 mai 2024, potrivit sursei citate.

AstraZeneca a depus cererea de retragere a autorizaţiei de comercializare a vaccinului pe data de 5 martie 2024, la mai bine de trei ani de când vaccinul anti-coronavirus a primit autorizația de comercializare (Decizia 698 din 29 ianuarie 2021 a Comisiei Europene).

În decizie nu sunt prezentate motivele pentru care gigantul farmaceutic a cerut retragerea autorizației pentru vaccinul său împotriva covid.

Pe de altă parte, AstraZeneca susține, într-un punct de vedere oficial trimis unei agenției de știri din Italia, că a cerut retragerea autorizației pentru că nu mai există cerere pentru vaccinul lor și că din acest motiv vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de ei nici nu se mai produce.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Comisia Europeană a RETRAS autorizația pentru vaccinul AstraZeneca”

  1. AstraZeneca a depus cererea de retragere a autorizaţiei de comercializare a vaccinului dar trebuie sa fie condamnati pentru genocid.

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.