Claudiu Târziu: Cu râvnă în dragostea împărtășită de Hristos prin Înviere, să propovăduim pacea. Crucea, nu sabia!

Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos să ne găsească tari și demni în mărturisirea credinței noastre strămoșești, slujitori ai identității și spiritualității naționale și propovăduitori curajoși ai dragostei și iertării, a transmis, sâmbătă, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Liderul AUR a făcut un apel la pace, explicând că Biserica respinge orice formă de agresiune.

Redăm integral mesajul transmis de Claudiu Târziu:

„Tari și demni în mărturisirea credinței noastre strămoșești, slujitori ai identității și spiritualității naționale, propovăduitori curajoși ai dragostei și iertării.

Așa să ne găsească pe fiecare dintre noi Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos!

Numai cu El în inimile noastre avem puterea a birui patima de stăpînire și de babilonizare a urgiei globalist-atee.

Creștini fiind, vom fi în același ton cu Biserica noastră, care respinge orice formă de agresiune și se roagă neîncetat pentru pace. Așadar, cu rîvnă în dragostea împărtășită de Hristos prin Înviere, să propovăduim pacea. Crucea, nu sabia! Crucea este antipodul sabiei. Prin cruce abandonăm ura, răzbunarea, pizmuirea în folosul binecuvîntat al iubirii și iertării.

Împărtășesc azi cu dvs. și bucuria îndreptării spirituale și istorice căreia îi sîntem martori în ultimii doi ani: întoarcerea fraților și surorilor noastre de dincolo de Prut la Mitropolia Basarabiei. La Biserica Neamului. Rod al căutării și al dreptei reașezări în adevărul istoric, arătînd că acesta este mai rezistent decît piatra. Arătînd, totodată, că sîngele vărsat pentru apărarea dreptei credințe și întregirea neamului este viu, dăinuitor și, deopotrivă, impenetrabil la poftele străinilor care și-au dorit și încă își doresc tot ce are mai bun acest pămînt binecuvîntat.

Vă urez o sărbătoare a Învierii întocmai unei pregustări a propriei noastre învieri. Cu prețuirea binelui și frumosului lumii, dăruite nouă din iubirea nemărginită a lui Hristos față de noi, pe care ne-a dovedit-o prin schingiuirile suferite și prin acceptarea răstignirii Sale.

M-am bucurat să citesc pastoralele mai multor ierarhi ortodocși români care conțin același îndemn la pace și la unire întru Hristos.

HRISTOS A ÎNVIAT!”

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost